Parlamentsbygningen - foto fra Europa-Parlamentets kontor i Danmark.

Parlamentsbygningen - foto fra Europa-Parlamentets kontor i Danmark.

EU-valget: Allerød blev nummer 1 på landsplan i 2014

Med en stemmeprocent på 69,42 slog Allerød alle andre kommuner i Danmark

eu Borgerne i Allerød Kommune sikrede ved EU-valget i 2014 med en stemmeprocent på 69,42, at Allerød blev nummer 1 på landsplan. Rudersdal på 2. pladsen havde en stemmeprocent på 68,95, mens Furesø fulgte efter med 68,03. På landsplan stemte 56,3 pct.

15. februar er der præcis 100 dage til Europa-Parlamentsvalget søndag 26. maj, og det har fået chef for Europa-Parlamentets kontor i Danmark, Anne Mette Vestergaard, til at trække stemmetallene frem igen.

'Jeg håber, at endnu flere vil stemme til forårets EU-valg, så Allerød kan beholde førstepladsen. I Allerød går borgerne meget op i europæisk demokrati. Det er fantastisk, at Allerød engagerer sig så meget. Men det vil være stort, hvis endnu flere vil være med til at bestemme, hvilken retning EU skal gå. For der er stadig et godt stykke vej til de næsten 90 pct., der stemmer ved folketingsvalg,' skriver Anne Mette Vestergaard i et debatindlæg.

Anne Mette Vestergaard gør opmærksom på hjemmesiden www.dennegangstemmerjeg.eu.

'Her kan du vise, at du stemmer til valget. Bagefter kan du dele dit personlige link med dem, du kender,' lyder det i debatindlægget, der slutter:

'Kan vi skabe en sneboldeffekt, så ender vi med sammen at nå ud til de sofavælgere i Allerød, der har brug for et kærligt spark for at komme hen til stemmeboksen.'

mik.

Publiceret 06 February 2019 15:15