Albert Emil Lyng Petersen fra 1.g. på Allerød gymnasium er gået videre til finalen i den landsdækkende Georg Mohr-matematikkonkurrence. Pressefoto

Albert Emil Lyng Petersen fra 1.g. på Allerød gymnasium er gået videre til finalen i den landsdækkende Georg Mohr-matematikkonkurrence. Pressefoto

Allerød-elev i finalen i matematik-konkurrence

Gymnasie-eleven skal nu på fire dages vinderseminar i Sorø

uddannelse Albert Emil Lyng Petersen fra 1.g. på Allerød Gymnasium er efter en vellykket indsats i henholdsvis første og anden runde blandt de 47 vindere og fire wildcards, som er gået videre til finalen i den landsdækkende Georg Mohr-matematikkonkurrence.

Den henvender sig til matematikinteresserede elever i gymnasiale uddannelser, og har som formål at stimulere interessen for matematik ved at udfordre de dygtigste elever med opgaver, der i sværhedsgrad ligger ud over det, som de møder i den daglige undervisning.

Nye svære opgaver

Albert Emil Lyng Petersen og de øvrige vindere og wildcards er inviteret til et fire dages vinderseminar i marts på Mærsk Mc-Kinney MøllerVidencenter i Sorø. Det fyldige program byder på såvel fagligt som socialt samvær omkring foredrag og nye svære matematikopgaver kombineret med teori. Desuden er der en reception med præmieoverrækkelse.

"Cirka 15.000-20.000 gymnasieelever og enkelte grundskoleelever deltog i første runde af Georg Mohr-Konkurrencen i november. Af dem gik 963 elever videre til anden runde af konkurrencen i januar. Det er således en ganske flot præstation at nå til finalen," udtaler matematiklærer Lars E. Jørgensen i en pressemeddelelse fra Allerød Gymnasium.

Vinderseminardeltagerne har mulighed for at kvalificere sig til yderligere matematikkonkurrencer.

I første omgang den Nordiske Matematikkonkurrence der holdes 1. april i alle de nordiske lande, siden den Internationale Matematikolympiade, som i år holdes i Storbritannien i juli, og holdkonkurrencen BalticWay, som i år holdes i Polen i november.

jesl

Publiceret 07 February 2019 07:15