Det blev til i alt 1.634 spil på Lillevang Skole Skovvang.

Det blev til i alt 1.634 spil på Lillevang Skole Skovvang.

1.634 partier skak på én dag

500 elever spillede bondeskak, rigtig skak, computerskak og meget mere på Lillevang Skole

skak Mange steder i landet blev der fredag holdt 'Skolernes skakdag'. Det blev der også på Lillevang Skoles afdeling for de yngste elever, Skovvang, hvor næsten 500 elever spillede bondeskak, rigtig skak, computerskak og meget mere.

"Og det blev en fantastisk dag," lyder beretningen fra skolekonsulent Jesper Holtoug, der fortsætter:

"Dagen var opdelt i store og små værksteder, som alle havde noget med spil at gøre – og de fleste med skakspillet i forskellige former. Et af de største værksteder var 'Aktionsskak', hvor en hel gang var fyldt med borde med skakspil. Her spillede børnene bondeskak, og når der blev sagt 'Aktion' skiftede spillerne plads og overtog det spil, som var i gang ved siden af."

"Det seje ved bondeskak er, at det er let og at elever fra børnehaveklassen sagtens kan spille mod store elever fra 5. klasse. Og så er bondeskak en fin introduktion til rigtig skak."

"Andre værksteder beskæftigede sig med Sudoku, rigtig skak, computerskak , Fortnite-skak og andre spil."

Jesper Holtoug oplyser, at det til i alt 1.634 spil, og at sort vandt 826 gange. Det var elever fra 5. klasse, som førte regnskab.

De mange brætspil var udlånt af Allerød Skakklub.

"Det var en fornøjelse at opleve, hvordan leg og læring smeltede sammen på kryds og tværs af børn i alle aldre. Og en fornøjelse at se, hvordan de gode, gamle brætspil stadig også kan henrykke i disse digitale tider," siger Jesper Holtoug.

mik.

Publiceret 08 February 2019 14:29