Fysioterapeut Kasper Østerø fotograferet i Axis Fysioterapi på M.D. Madsensvej.

Fysioterapeut Kasper Østerø fotograferet i Axis Fysioterapi på M.D. Madsensvej.

Ny ordning: Frit valg af genoptræning

"Ordningen kan hjælpe Allerøds borgere til hurtig genoptræning, hvilket har betydning for deres helbred på kort og lang sigt," siger fysioterapeut Kasper Østerø

frit valg En ny ordning - der træder i kraft pr. 18. februar 2019 - betyder, at der bliver frit valg af genoptræning.

"Ordningen kan hjælpe Allerøds borgere til hurtig genoptræning, hvilket har betydning for deres helbred på kort og lang sigt. Ordningen er landsdækkende, og lokalt er der flere klinikker, der pr. 18. februar vil kunne tilbyde denne service til borgerne," siger fysioterapeut Kasper Østerø, Axis Fysioterapi på M.D. Madsensvej 16.

Kasper Østerø påpeger, at ventetiden på genoptræning efter en hospitalsindlæggelse kan være lang og have konsekvenser for borgernes helbred.

"1 uges sengeleje kan medføre et tab af muskelmasse på op til 20 pct. og kan medføre problemer med almindelige dagligdags aktiviteter, balancevanskeligheder, fald og i sidste ende ringe livskvalitet," siger Kasper Østerø og fortsætter:

"Med den nye ordning har man som borger ret til frit valg af leverandør af genoptræning, hvis ens kommune ikke kan tilbyde opstart af genoptræning senest syv dage efter, man er blevet udskrevet fra hospitalet med en genoptræningsplan."

Kasper Østerø anbefaler siden Mingenoptræning.dk.

mik.

Vigtigt når du vælger behandler

Kasper Østerø foreslår:

    På de forskellige klinikkers hjemmeside kan du finde en kort præsentation af hver behandler i klinikken. Se på behandlerens erfaringsgrundlag inden du vælger.

    Er du fx blevet opereret i hoften, er det vigtigt, at din behandler har videregående uddannelse samt erfaring fra dette område, typisk fra tidligere arbejde på hospital og/eller i kommune. Uddannelse og erfaring sikrer hurtig og effektiv genoptræning.

Publiceret 12 February 2019 07:15