Temafoto.

Temafoto.

Så mange penge skal du tjene for at købe et hus i Allerød

Der skal gå knap 900.000 kroner ind på lønkontoen om året, hvis man vil købe et gennemsnitligt parcelhus på 140 kvadratmeter i Allerød.

Det viser en ny analyse fra EDC.

Analysen viser, at huspriserne i Allerød er på et niveau, hvor man som boligkøber uden opsparing udover udbetalingen skal tjene 889.827 kroner om året, hvis man vil købe et ganske almindeligt parcelhus.

EDC’s analyse er baseret på et gennemsnitligt parcelhus på 140 kvadratmeter. Forudsætningen for beregningen er i øvrigt, at huset købes af en familie med to børn. Familien har sparet op til udbetalingen, men har derudover ingen opsparing eller gæld.

"De seneste års stigende priser på boliger stiller stigende krav til køberens økonomi, ikke mindst til førstegangskøberens formåen. Det har derfor været en rigtig god idé at starte tidligt med en mindre og billigere bolig for på denne måde at skabe en opsparing til det næste boligkøb," siger EDC’s kommunikationschef Jan Nordmann i en pressemeddelelse.

Ifølge Danmarks Statistik udgør en dansk lønmodtager-families gennemsnitsindkomst godt 690.000 kroner årligt. I hovedstadsområdet er der dog kun tre kommuner med huspriser for gennemsnitsindkomsterne, nemlig Frederikssund, Gribskov og Halsnæs Kommuner.

Er drømmen at købe et hus på Frederiksberg, skal der stå næsten 2 millioner kroner på familiens årlige lønseddel, for at drømmen kan blive til virkelighed.

Hvis man har planer om at flytte til vores nabokommune Hillerød, skal der gå 807.507 kroner ind på lønkontoen årligt, mens man skal have en årlig løncheck på 1.092.053 kroner, hvis man vil købe et gennemsnitligt parcelhus på 140 kvadratmeter i Furesø Kommune.

mw

Publiceret 14 February 2019 07:15