Borgmester Karsten Längerich og formand for Sigma Swim Allerød, Louise Krag Andersen, stod for indvielsen af det nye dryland i Blovstrød Svømmehal. Foto: Jan Stephan

Borgmester Karsten Längerich og formand for Sigma Swim Allerød, Louise Krag Andersen, stod for indvielsen af det nye dryland i Blovstrød Svømmehal. Foto: Jan Stephan

Dryland indviet: Stor glæde hos Sigma

"Vi føler næsten, vi har fået en ny svømmehal," sagde formanden for Sigma Swim Allerød, Louise Krag Andersen, ved indvielsen

Af
Michael Braunstein

indvielse "Jeg har glædet mig rigtig meget til denne dag og til åbningen af disse nye flotte faciliteter i Blovstrød Svømmehal. Jeg er meget glad for og stolt over, at kommunen har prioriteret byggeriet og disse nye dryland-faciliteter. Vi ved, at I dagligt skal prioritere kommunens midler, og derfor er vi både ydmyge og meget taknemmelige over dette fantastiske nye område."

Sådan sagde formanden for Sigma Swim Allerød, Louise Krag Andersen, da det nye dryland i Blovstrød Svømmehal blev indviet 8. marts.

Louise Krag Andersen så også nyskabelsen som "et signal om, at I ved, hvor meget foreningslivet betyder i Allerød Kommune – både for børn, unge og ældre." Og hun fortsatte:

"I takt med at byggeriet er skredet frem, har vi kunnet se, hvor lækkert det her bliver, og vi har glædet os meget til at svømmehallens brugere får dette nye sted. Vi er sikre på, at disse lyse, dejlige, rummelige lokaler vil gavne både bredden og eliten indenfor svømning i Allerød Kommune."

"Vi føler næsten vi har fået en ny svømmehal. Der er kommet en fantastisk rumfornemmelse og masser af lys, og vi kan næsten ikke vente med at komme i gang med at bruge det. De trænere jeg har talt med her de seneste uger, har næsten ikke kunne vente til det var færdigt, og der er masser af tanker og ideér til, hvordan det kan bruges," sagde Sigma-formanden.

Hun rettede en særlig tak til Henrik Bornemann fra Sigma, "som har ydet en stor hjælp til klubben og kommunen med hans byggetekniske sparring."

Ros fra borgmesteren

Borgmester Karsten Längerich glædede sig også over det nye dryland.

"Det er kun et år siden, at jeg som ny borgmester fik en rundvisning, hvor jeg blev orienteret om, hvor det nye dryland skulle ligge og hvilke muligheder der ville være. Herefter gik det hurtigt. Selve tilbygningen blev påbegyndt i slutningen af september 2018, og under et halvt år efter står vi med et spritnyt dryland på 260 kvm.," sagde borgmesteren, der foruden Henrik Bornemann takkede arkitekt og bygherrerådgiver Morten Sørensen samt entreprenør fra Store Hedebyg Per Nielsen.

"Jeg er glad for, at projektet er blevet en realitet: Vores nye tilbygning kan hjælpe med den daglige træning i Blovstrød Svømmehal. Det giver både muligheder for træning på land, og at I generelt kan være flere i hallen og har bedre plads til stævner, træning og arrangementer," sagde Karsten Längerich og fortsatte:

"I skal have stor ros for jeres store indsats med ungdomsarbejdet. Både når det drejer sig om bredden og talenterne. Svømmeklubben rummer i dag alt fra små til større svømmeskole-børn, teenagere, voksne, triatleter, børn med særlige behov, handicapsvømmere, mastersvømmere og konkurrencesvømmere. Det er vigtigt, at børn lærer at svømme og får glæden ved at bevæge sig i vandet og her gør I en stor indsats."

Til fysisk aktivitet

Dryland er et træningsområde til fysisk aktivitet, hvor det primært er egen vægt, der bruges, samt f.eks. TRX udstyr, måtter, ribber, pull-up bars med videre.

"Træning på land er en vigtig del af en svømmers træning, da det giver smidighed, styrke samt mulighed for at træne bestemte muskelgrupper, hvorved skader minimeres. De nye faciliteter kan bruges af alle brugergrupper, og derfor er det rigtig godt, at de er i åben forbindelse til svømmehallen, så der skabes mere liv," siger Louise Krag Andersen og tilføjer:

"Der kan således være svømmere i vandet samtidig med at der er nogen igang i dryland-området. Tidligere lå vores konkurrencesvømmere rundt om bassinet eller mellem borde og stole i klublokalet, så det nye område kommer til at give et stort løft."

Foto: Jan Stephan

Foto: Jan Stephan

Publiceret 11 March 2019 10:45