To af Pilelundens børn leger ved et af de store panoramavinduer mod øst. Billedet er fra februar, hvor børnehuset blev taget i brug. Foto: Anne Lønstrup

To af Pilelundens børn leger ved et af de store panoramavinduer mod øst. Billedet er fra februar, hvor børnehuset blev taget i brug. Foto: Anne Lønstrup

Blovstrøds nye børnehus indvies 28. marts

Tre arrangementer i dagens løb i Pilelunden

Af
Michael Braunstein

indvielse Blovstrøds nye børnehus, Pilelunden, bliver officielt indviet torsdag 28. marts 2019, hvor der er åbent hus kl. 17.00 for alle interesserede.

'Med indvielsen står det første af to nye børnehuse klar, hvor udeliv, fleksibilitet i rummene, lysindfald og indretning i børnehøjde har været primus motor i arkitekturen. Børnehusene er samtidig en del af en større plan om at forme Blovstrød som en børne- og læringsby,' skriver Allerød Kommune i en pressemeddelelse.

"Det glæder mig, at vi er ét skridt nærmere at opfylde visionen om Blovstrød som børne- og læringsby. Byrådet har bevidst valgt at investere i Blovstrøds fremtid - først med Pilelunden, som vi indvier nu, og dernæst med Bøgelunden, som forventes at stå klar i midten af 2020. Blovstrød har en positiv by-, bolig – og befolkningsudvikling, og derfor skal vi sørge for, at rammerne passer, så vi kan byde både gamle og nye Blovstrød-børn velkomne," siger borgmester Karsten Längerich og fortsætter:

"I Allerød er vi gode til at skabe stærke fællesskaber, og Pilelunden giver de bedste forudsætninger for at børnene kan komme tættere på hinanden – og på naturen med alt, hvad den tilbyder af udendørs oplevelser. Det er spot on i forhold til vores ny vision her i kommunen."

Udelivet er vigtigt

Udelivet er en vigtig del af grundtegningen for Pilelunden. Derfor er overgangen fra inde til ude glidende med semiåbne rum og overdækning og læ, så det bliver naturligt at bruge uderummet som en forlængelse af grupperummene.

Om indretningen af ude- og indemiljøerne siger formanden for Børne- og Skoleudvalget, Nikolaj Bührmann:

"Pilelundens indretning er med udgangspunkt i tanken 'det små i det store'. Idéen har været at skabe rum, som er fleksibelt indrettet, så der er mulighed for både at have en hel gruppe børn samlet i ét stort rum og samtidig at kunne opdele rummet i mindre læringsmiljøer og små legekroge."

"Det giver børn og voksne flere muligheder for at skabe bestemte læringsmiljøer og stimulere børnenes leg og nysgerrighed," siger udvalgsformanden.

"Kom forbi"

Både borgmesteren og udvalgsformanden opfordrer alle interesserede om at komme forbi til Pilelundens åbent hus-arrangement.

Programmet for dagen er sådan:

Kl. 12.00 indvier børnene, borgmesteren og udvalgsformanden huset ved et børnearrangement. Kl. 15.30 finder den officielle indvielse sted, hvor børn, forældre, medarbejdere og samarbejdspartnere er velkomne - og dagen rundes så af med åbent hus-arrangementet for naboer og andre interesserede fra kl. 17.00-18.00.

Publiceret 16 March 2019 05:30