"Det er en vigtig debat, og jeg ser frem til et godt møde," siger formanden for Sundhed, Velfærd og Beskæftigelsesudvalget, Jesper Holdflod Pallesen, inden debatmødet 2. april, hvor der er fokus på diabetes.

Debatmøde: Fokus på Allerøds visioner for borgere med diabetes

Jesper Holdflod Pallesen, formand for Sundhed, Velfærd og Beskæftigelsesudvalget, lægger op til debat 2. april

diabetes Det handler om Allerød Kommunes visioner for borgere med diabetes, når der tirsdag 2. april fra kl. 19-21 i Diabetescaféen på Kirkehavegaard er debatmøde.

Jesper Holdflod Pallesen, formand for Sundhed, Velfærd og Beskæftigelsesudvalget, lægger op til debat om kommunens ambitioner og planer for fremtidens service og velfærd for kronisk syge, med fokus på diabetes.

"Det er en vigtig debat, og jeg ser frem til et godt møde i en meget aktiv forening, der gør en stor indsats for medlemmerne. Vi har en fælles interesse, når vi prioriterer livskvalitet, velfærd og fællesskab uanset alder og civilstatus," siger Jesper Holdflod Pallesen.

"Flotte ord kan ikke stå alene"

Ulla Maria Mortensen, formand for Diabetesforeningens Lokalafdeling, er enig i, at debatten er vigtig:

"Den er nødvendig, for diabetes kræver sit i hverdagen. Som borger med en livslang og livsindgribende sygdom er vi blandt andet afhængig af støtte og hjælp fra kommunen. Her spiller kommunens flotte visioner og ambitioner for fremtidens velfærd og service en stor rolle, men flotte ord kan ikke stå alene. Vi vil jo gerne have et liv uden følgesygdomme og komplikationer, der giver unødige lidelser, som koster kassen og forringer vores livskvalitet."

"Diabetesforeningen arbejder også for livskvalitet og velfærd. Derfor er debatmødet en kærkommen lejlighed til at komme i dialog med kommunen, hvor vi fokuserer på de konkrete planer for service, hjælpemidler og andet relevant," siger Ulla Maria Mortensen og tilføjer:

"Gruppen af borgere som har eller får en kronisk sygdom, bliver jo ikke mindre i fremtiden, så vi håber, at Jesper Holdflod Pallesen også kan løfte sløret for kommunens strategier, når forebyggelse og sundhedsfremme bør være vejen frem."

Tilmelding til debatmødet er ikke nødvendig, alle er velkomne.

mik.

Publiceret 16 March 2019 11:15