Allerød Kommunes nye vision er blandt emnerne, når kommunen 10. april inviterer til erhvervsarrangement om FN's verdensmål og bæredygtig business.

Allerød Kommunes nye vision er blandt emnerne, når kommunen 10. april inviterer til erhvervsarrangement om FN's verdensmål og bæredygtig business.

Møde for erhvervslivet om verdensmål og bæredygtighed

Bag initiativet står Allerød Kommune

bæredygtighed Allerød Kommune inviterer til et erhvervsarrangement, som handler om FN's verdensmål og bæredygtig business. Arrangementet finder sted 10. april på Allerød Rådhus.

'Det er emner, som optager både kommunen og de lokale virksomheder,' konstaterer Allerød Kommune i en pressemeddelelse.

"Klimaet og bæredygtighed er noget, der optager mange af os. Med Allerøds nye vision 'Tæt på hinanden – tæt på naturen' ønsker vi at udvikle og forbedre Allerød - for os, der bor her, og for fremtidige generationer," siger borgmester Karsten Längerich og fortsætter:

"Visionen er inspireret af FN's verdensmål, og udspringer af to ting, der er helt særlige ved at bo i Allerød, nemlig stærke fællesskaber, og at vi er tæt på naturen."

Bæredygtig Bundlinie

Gennem de sidste 3 1/2 år har Allerød Kommune i samarbejde med 16 lokale virksomheder deltaget i projektet Bæredygtig Bundlinie. Projektets fokus har været på energi- og ressourceoptimering samt skræddersyede grønne forretningsplaner.

"I Allerød Kommune har vi valgt at være med i Bæredygtig Bundlinie, fordi vi har et ambitiøst mål om at reducere kommunens samlede CO2-udledning. Det var derfor oplagt at gå med i projektet og samarbejde med vores lokale virksomheder for at udnytte den viden og de ressourcer, vi besidder i fællesskab," siger Miki Dam Larsen, formand for Teknik, Erhverv, Plan og Miljøudvalget.

Bæredygtighed i erhvervsmæssigt perspektiv

Ved arrangementet - der varer fra kl. 15-17 - kommer bæredygtighed i et erhvervsmæssigt perspektiv under lup, idet blandt andet foredragsholder og ekspert i bæredygtig business, Tania Ellis, holder oplæg om, hvordan man skaber en succesfuld forretning baseret på bæredygtighed. Ingeniørforeningen IDA vil også være tilstede med deres bæredygtighedskaravane, som Ole Gerner Jacobsen fra IDA vil sætte fokus på.

Desuden vil borgmester Karsten Längerich holde et oplæg om Allerød Kommunes vision og arbejdet med bæredygtighed og FN's verdensmål, og tre lokale virksomheder vil dele deres erfaringer og udbytte fra projekt Bæredygtig Bundlinie.

Der er et begrænset antal pladser, som bliver fordelt efter først til mølle-princippet. Tilmelding kan ske via alleroed.dk, med tilmeldingsfrist 8. april.

mik.

Publiceret 16 March 2019 08:15