Nu kan du sende en hilsen til flygtningebørn. Pressefoto

Nu kan du sende en hilsen til flygtningebørn. Pressefoto

Allerød-borgerne kan sende hilsen til flygtningebørn

Borgere i Allerød får mulighed for at sende hilsner på skrift eller video til flygtningebørn på Center Sandholm

Integration Det kan være hårdt at være barn på et asylcenter, især når flygtningedebatten raser. Nu har borgere i Allerød Kommune mulighed for at sende en opmuntrende hilsen til flygtningebørnene på Center Sandholm.

”Børn har ret til at føle sig trygge og skal ikke føle sig som gidsler i de voksnes flygtningedebat,” lyder det klare budskab fra Red Barnet Ungdom generalsekretær Camilla Burgwald.

Derfor opfordrer Red Barnet Ungdom nu borgerne i Allerød Kommune og danskerne generelt til at sende en venlig og opmuntrende hilsen til flygtningebørn bosat på Center Sandholm og syv andre danske asylcentre.

”Tonen i flygtningedebatten er i øjeblikket ret hård, men vi må man aldrig glemme, at børnene er uskyldige. De kan ikke selv bestemme, om de vil flytte. Børnene på asylcentrene lytter med og bliver både bange og kede af det, når fordomme og skældsord bliver luftet i medierne og på Facebook. Derfor vil vi vise dem, at mange danskere vil dem det godt,” siger Camilla Burgwald.

Gør det på nettet

Red Barnet Ungdom har derfor oprettet en hjemmeside, hvor danskerne kan sende venlige beskeder til børnene, så de bliver bevidste om, at der er mange danskere, der ønsker dem det bedste, uanset hvor lang tid børnene skal befinde sig i Danmark.

”Det er ikke et spørgsmål om, hvorvidt familierne skal have opholdstilladelse eller ej. Vores mål er at få børn, der har mistet alt, til at føle sig velkommen i den periode, de skal være i Danmark. Det gælder uanset, om de skal være her i kort tid eller permanent. Alle børn fortjener nemlig at føle sig trygge og ønskede,” siger Camilla Burgwald.

I april vil frivillige fra Red Barnet Ungdom overrække hilsnerne til børnene på otte danske asylcentre. Red Barnet Ungdom arrangerer i forvejen børneklubber på asylcentrene, hvor børnene får lov til at lege og komme på udflugter, så de får et afbræk fra hverdagen.

Det er muligt at sende hilsner på skrift og video. Borgere i Allerød Kommune kan sende en hilsen på www.redbarnetungdom.dk/send-en-hilsen.

Publiceret 20 March 2019 07:15