"I en tid hvor flere og flere grafiske virksomheder vælger at outsource deres produktioner bl.a. til udlandet, går vi den modsatte vej og forsøger at kunne løse så mange produktioner i huset som muligt," siger Jesper Norbøll. Pressefoto

Mus i vækst fylder 20 år

MediaMouse startede hjemme i privaten hos Jesper Norbøll - i dag bor den i en bygning på 800 kvadratmeter på Hejrevang

vækst Den grafiske virksomhed MediaMouse kan i marts måned fejre 20 års fødselsdag. Og det har været 20 år med vækst.

MediaMouse blev startet i marts 1999 af Jesper Norbøll, og planen var oprindeligt, at virksomheden bare skulle bestå af ham selv, og at han skulle arbejde som freelance grafiker i privaten.

"Sådan kørte virksomheden også de første år, men jeg oplevede flere og flere kunder, som ønskede, at jeg ikke blot lavede det grafiske arbejde i form af design, rentegning og layouts, men også kunne hjælpe med eventuel produktion af de færdige grafiske materialer i form af eksempelvis tryksager og skilte," siger Jesper Norbøll.

Det førte til, at Jesper Norbøll via sit brede netværk i branchen fik andre virksomheder til at producere for sig.

"Det gik dog relativt hurtigt op for mig, at det med at sende opgaverne 'ud i byen' ikke var den rigtige vej på længere sigt. Så jeg begyndte så småt at investere i forskelligt produktionsudstyr, efterhånden som økonomien var til det," siger Jesper Norbøll.

Flyttede flere gange

Beslutningen viste sig at være strategisk god - og virksomheden voksede. I 2003 flyttede MediaMouse 'hjemmefra' og ind i 78 kvadratmeter på Amtsvej. Der lå virksomheden indtil den fire år senere flyttede til 350 kvadratmeter lokaler i det gamle Bantex på Solvang.

Virksomheden voksede stadig, både hvad angik medarbejdere, produktionsudstyr og opgaver.

"På trods af at vi nu havde betydeligt mere plads, gik der ikke mere end to år, før vi lejede resten af etagen, da opgaverne blev større og større og derved krævede mere plads. Og i december måned 2016 flyttede vi så virksomheden igen – denne gang til en bygning på 800 kvadratmeter på Hejrevang," siger Jesper Norbøll.

Mange slags opgaver

I dag har MediaMouse fem ansatte og fungerer som et grafisk produktionshus, der huser trykkeri, skiltevirksomhed og dele fra reklamebureauernes verden, i form af grafisk design og layout.

"I en tid hvor flere og flere grafiske virksomheder vælger at outsource deres produktioner bl.a. til udlandet, går vi den modsatte vej og forsøger at kunne løse så mange produktioner i huset som muligt. Foruden at dette giver os fuld kontrol over produktionen, specifikationer og kvaliteten, så giver det os også en fordel set på produktionstiden i forhold til produktioner, der køres uden for landets grænser," siger Jesper Norbøll og fortsætter:

"Vores kunder spænder fra små selvstændige ervhervsdrivende og lokale butikker til store internationale virksomheder inden for bl.a. film og tv, mode, arkitektur, IT og medicinalbranchen. Halvdelen af de opgaver vi løser er traditionelle grafiske opgaver, den anden halvdel er specialproduktioner som eksempelvis kulisseproduktionen til Danmarks Radios Pigekors julekoncert - eller som da vi havde æren af at stå bag en del af udsmykningerne i forbindelse med fejringen af Hendes Majestæt Dronning Margrethe 2.'s 75 års fødselsdag."

mik.

En af MediaMouses specialproduktioner har været at stå bag en del af udsmykningerne i forbindelse med fejringen af Hendes Majestæt Dronning Margrethe 2.'s 75 års fødselsdag. Pressefoto

En af MediaMouses specialproduktioner har været at stå bag en del af udsmykningerne i forbindelse med fejringen af Hendes Majestæt Dronning Margrethe 2.'s 75 års fødselsdag. Pressefoto

Publiceret 21 March 2019 05:30