Foto: Søren Kjeldgaard, Forskningens Døgn

Foto: Søren Kjeldgaard, Forskningens Døgn

Små børn i Allerød kan tage på hjerneekspedition

En formidlingskuffert med smagsprøver på naturvidenskab i børnehøjde står klar til udlån på Allerød Bibliotek og Lynge Bibliotek

forskningens døgn De små poder og deres pædagoger i Allerød Kommune kan nu blive klogere på, hvordan vores hjerner arbejder og hvad vores hjerner består af. Takket være et nyt børnehaveprogram fra Forskningens Døgn kan børnehaverne i kommunen gå på det lokale bibliotek og låne en formidlingskuffert med smagsprøver på naturvidenskab i børnehøjde.

Formidlingskufferten med titlen 'Hjerneekspeditionen' står klar til udlån på Allerød Bibliotek og Lynge Bibliotek med sjove science-aktiviteter for børn i daginstitutionerne i alderen 3-6 år.

Sammen med Milo og den lille hjælper, dronen Duno, kan børn via en fortællebog tage på ekspedition til menneskets hjerne og undersøge hvad hjernen er, hvordan hjernen arbejder, og hvordan den bruger sanserne til at opfatte og tolke verden, fremgår det af en pressemeddelelse.

Formidlingskufferten er en del af børnehaveprogrammet under den landsdækkende videnskabsfestival Forskningens Døgn. Formålet med programmet er at give børnene en smagsprøve på naturvidenskabelig forskning ved at inspirere dem til at undersøge og udforske på en kreativ måde med lege, spil, sang, historier og små eksperimenter.

Daginstitutioner kan låne formidlingskufferten gratis i mindst 30 dage på de biblioteker, der er tilmeldt programmet. 125 biblioteker landet over har tilmeldt sig, og kufferten kan lånes de fleste steder allerede nu eller senest fra d. 24. april. Tilbuddet er der lige så længe, kufferterne kan holde.

mik.

Publiceret 14 April 2019 07:35