Matthew fra Australien ved ankomsten i Københavns Lufthavn. Alle tre værtsfamilier, Allerød Rotary Klubs Counselor og Sara fra Mexico, som også var på ophold i Danmark, tog imod. Foto: Allerød Rotary Klub

Matthew fra Australien ved ankomsten i Københavns Lufthavn. Alle tre værtsfamilier, Allerød Rotary Klubs Counselor og Sara fra Mexico, som også var på ophold i Danmark, tog imod. Foto: Allerød Rotary Klub

Udvekslingsophold: Mellemfolkelig forståelse og uforglemmelige oplevelser

Hos Allerød Rotary Klub prioriterer man udvekslingsophold for unge højt

udveksling Et af Rotarys fokusområder har altid været udvekslingsophold for unge nysgerrige mennesker. Unge danskere sendes ud i verden, og tilsvarende kommer udlændinge til Danmark på længere ophold af et års varighed. En stor del af idéen er mellemfolkelig forståelse på tværs af alt.

Vi rejser allesammen som aldrig før, men Rotarys tilbud er anderledes, da det ikke er et ferieophold, men derimod en oplevelse, der strækker sig over næsten et år. De udsendte flytter ind hos lokale familier, og bliver en del af det daglige liv. Samtidig følger de en helt normal undervisning på en lokal uddannelsesinstitution – på det lokale sprog, skriver Allerød Rotary Klub i en pressemeddelelse.

Under opholdet bor de unge hos tre familier, fire måneder hos hver, og får derfor virkelig et indblik i hverdagen. De kommer hjem med uforglemmelige oplevelser, påpeger klubben, der gennem årene har været særdeles aktiv med udvekslinger - og har fået mange gode tilbagemeldinger fra dem, der har været afsted.

Mødte forældrene

En aften i marts satte Allerød Rotary Klub sig for at møde forældrene til to unge, der for nylig har været afsted.

Helle og Peter Clausen, som bor i Allerød, havde deres søn Anders afsted til Indien med Rotary. Tilsvarende havde Helle og Mogens Thanning fra Lynge deres datter Luna på et ophold i USA. Endelig har Birgitte og Lars Allan Larsen, også fra Allerød, netop nu deres datter Isabell på et ophold i Indonesien.

Familier der har haft børn afsted, forpligter sig til også at have unge fra udlandet boende. Hele tre unge på skift over flere sæsoner. Derfor har familien Clausen og familien Thanning haft Shaurya fra Indien, Sara fra Mexico og Matthew fra Australien boende som en del af familien.

'Både Helle og Peter og Helle og Mogens havde kun godt at sige. De fremhævede, at det selvfølgelig er med en vis bekymring, man sender sine børn langt væk – helt alene. Men også at det netop var meget betryggende at vide, at det foregik i nogle solide rammer og under en konstant opmærksomhed fra Rotary – både her i Danmark og fra de lokale klubber. Allerød-klubben har en udpeget counselor, der har det overordnede ansvar for udvekslingerne. Han er i tæt kontakt med de unge og de lokale klubber under forløbet,' hedder det i pressemeddelelsen, der fortsætter:

'Mere modne'

'På positivsiden fremhævede familierne også, at deres unge kom hjem som klart mere modne og med et større gå-på mod, og bedre i stand til at klare alle udfordringer. De holder også kontakt med de værtsfamilier, de boede hos. Meget naturligt opstår der et tæt forhold, som ikke bare glemmes.'

'Tilsvarende havde det også været meget berigende at have unge fra andre lande boende i længere tid i Allerød. Der var meget at lære om adfærd, og det var en god lejlighed til at tale fremmede sprog. Som familierne sagde, stiller det selvfølgelig store krav, og det er et ganske stort ansvar man påtager sig. Men ja, de ville gøre det igen.'

Skulle der være familier i Allerød, der vil høre mere om mulighederne for at give deres egne børn en oplevelse som udvekslingsstudent – og samtidig kunne tænke sig at have en ung fra udlandet boede et stykke tid - er man velkommen til at kontakte Allerød Rotary Klubs Counselor, Michael Rye Sørensen, på tlf.: 6051 3719.

mik.

Publiceret 15 April 2019 05:30