Foto fra udvekslingsbesøget, der også omfattede hyggelige stunder: Allerød Gymnasium

Foto fra udvekslingsbesøget, der også omfattede hyggelige stunder: Allerød Gymnasium

AG-elever i udveksling med tyske elever

De tyske gæster kom fra Slesvig

I marts måned havde 19 elever fra Allerød Gymnasium (AG) en gruppe tyske elever på besøg som led i gymnasiets udveksling med Lornsenschule i Slesvig.

Gæsteeleverne boede privat hos de 19 AG-elever og deres familier. Under besøget på AG har de danske og tyske elever sammen arbejdet i et projekt om byudvikling på Holmen i København, som har været tilrettelagt som et byrumsstudie i Holmens historie og områdets anvendelse i dag, efter det meste af den danske flåde flyttede til basen i Frederikshavn.

Inden de tyske gæsters besøg var de 19 elever og to lærere fra Allerød Gymnasium på fire dages udvekslingsrejse til Slesvig med privat indkvartering hos de tyske værtselever. Programmet omfattede en endagstur til Hamborg og Hamborg havn, som har fundet ny anvendelse som kultur- og moderne boligområde under navnet 'Hafen-City'.

'Så til trods for at havnene i København og Hamborg er af forskellig størrelse, fik eleverne indtryk af en række af de udfordringer, som begge byer står overfor,' skriver gymnasiet i en pressemeddelelse.

"Besøget i Tyskland bød på mange spændende studier af seværdigheder både i Hamborg, Slesvig og Flensborg og hyggeligt samvær med de tyske værtselever og deres familier, hvor eleverne også fik lejlighed til at bruge deres tysk," siger tysklærerne Rasmus P. H. Christensen og Lisbeth Helm.

mik.

Publiceret 23 April 2019 07:15