Dagen efter valgudskrivelsen delte Miki Dam Larsen valgmateriale ud på Birkerød Station sammen med partikammeraterne Birgit Poulsen fra Rudersdal og Theodore Bbouable fra Allerød. Foto fra Facebook.

Dagen efter valgudskrivelsen delte Miki Dam Larsen valgmateriale ud på Birkerød Station sammen med partikammeraterne Birgit Poulsen fra Rudersdal og Theodore Bbouable fra Allerød. Foto fra Facebook.

Miki Dam Larsen: ”Jeg kommer fra samfundets maskinrum”

Debatten på Christiansborg ligger generelt 10-20 år tilbage fra virkeligheden ude i kommunerne, mener Miki Dam Larsen (A), der stiller op til folketingsvalg for anden gang

Af
Anne Lønstrup

Valgkamp Morgenen efter at statsminister Lars Løkke Rasmussen endelig udskrev valg, var Miki Dam Larsen (A) tidligt oppe for at dele valgmateriale ud på Birkerød station. Torsdag kl. 6.30 gjorde han det samme på Allerød Station og fredag kl. 6.30 gjaldt det Holte.

Når Miki Dam Larsen kvitter sin morgensøvn, er det, fordi han for anden gang stiller op til valg som folketingskandidat i Nordsjællands Storkreds.

”Den dag, valget blev udskrevet, tog jeg straks ud på aftenen til møde med min kampagnegruppe. Vi er klar og har været det længe, og nu er det om at samle tropperne, så vi kan komme i gang med den holdindsats, som det i virkeligheden er, når en kandidat stiller op,” siger Miki Dam Larsen.

Kampen minder ham om dengang, han dyrkede sport.

”Jeg får flashback til mine teenageår, da jeg var på ungdomslandsholdet i jujitsu. Et valg kan sammenlignes med sportspræstation, man finder virkelig kampgejsten frem,” siger han.

13 år i byrådet

Miki Dam Larsen stiller op som øverste kandidat i Rudersdalkredsen (Allerød og Rudersdal). Som 32-årig har han siddet i Allerød Byråd for Socialdemokratiet i knap 13 år, i denne periode er han viceborgmester og formand for Plan, Miljø, Teknik og Erhverv. Ved sidste valg til Folketinget fik han ca. 1200 personlige stemmer og blev andensuppleant. Ved dette valg regner han sine chancer for at være fifty-fifty.

”Socialdemokratiets regler er sådan, at jeg ikke må have et dobbeltmandat, så hvis jeg bliver valgt ind i Folketinget, skal jeg på relativt kort tid finde en måde at få afsluttet byrådsarbejdet på,” siger Miki Dam Larsen.

”Men her i valgkampen er vilkårene, at jeg også passer et almindeligt arbejde ved siden af, så jeg kommer til at bruge lidt feriedage. Vi prøver at være aktive næsten hver dag ved at deltage i lokale debatter på uddannelsesinstitutioner, i boligforeninger, på gader og i butikker.”

En stemme fra maskinrummet

Mærkesagerne, som Miki Dam Larsen vil føre frem, ligger inden for områderne uddannelse og integration, miljø og trafik.

”Det er nu, vi skal handle på klima og miljø. Gudskelov er der kommet meget mere opmærksomhed på det, og vi engagerer os fuldt ud i ud i internationalt samarbejde om at reducere klimaforandringer. I forhold til velfærd mener jeg, at velfærden skal løftes, ikke mindst den kommunale velfærd, som jeg kender så godt, og som er blevet hårdt ramt i de sidste år,” siger Miki Dam Larsen.

Han synes, det er sundt for en folketingskandidat at have et nært kendskab til den velfærd, der bliver leveret i kommunerne. Og han tøver ikke med at erklære, at debatten på Christiansborg generelt ligger 10-20 år tilbage i tiden i forhold til kommunernes virkelighed.

Eksempelvis fremhæver han, at kommunerne aldrig har fået flygtningene så hurtigt i arbejde som nu. Og når politikerne taler om, at skolesystemet er for slapt, så mener han tværtimod, at eleverne bliver målt og vejet i en grad, så man skal passe på ikke at presse dem for meget.

”Jeg kommer fra samfundets maskinrum, både som lærer på Tingbjerg Skole og som byrådsmedlem i Allerød Kommune,” siger Miki Dam Larsen, der vil bruge sine erfaringer til at arbejde for at give kommunerne større selvbestemmelse og mindre kontrol.

1600 plakater skal op

Miki Dam Larsen er glad for sit arbejde på Tingbjerg Skole, hvor 80 pct. er indvandrere eller efterkommere af indvandrere. Hvis han bliver valgt ind, vil han satse på stadig at være aktiv på Tingbjerg Skole ved at beholde enkelte timer.

Men her og nu gælder det de fire ugers valgkamp. 1600 plakater skal op at hænge i Allerød og Rudersdal. 3.000 foldere er allerede delt ud, og mange flere er trykt og klar.

”Jeg har boet i Allerød i hele mit liv – bortset fra kortere arbejdsophold i udlandet – og det giver et godt, stort netværk af frivillige, som jeg kan trække på i valgkampen. Privat bliver der trykket på pause under valgkampen, og det er også noget jeg husker fra dengang jeg dyrkede sport og indimellem skulle gøre en ekstra indsats,” siger Miki Dam Larsen.

Publiceret 09 May 2019 05:30