"Det skal ikke kun være dem med den tykkeste pengepung, der skal have mulighed for at vælge andre skoler end den lokale folkeskole," siger Sophie Løhde.

Venstre: Udspil fra S kan ramme Allerød Privatskole

Allerød Privatskole kan miste tæt på 1,4 mio. kr. hvert eneste år i tilskud, lyder det fra Venstre

valg Socialdemokratiet vil sænke statens tilskud til friskoler. Det kan få store konsekvenser for skolernes økonomi og betyde, at forældre afskæres fra at vælge skolerne.

Det slår Venstre fast i en pressemeddelelse, hvor partiet også påpeger, at Allerød Privatskole kan miste tæt på 1,4 mio. kr. hvert eneste år i tilskud.

Friskoler rundt om i Danmark må forbedre sig på at skulle spare. Socialdemokratiet vil nemlig reducere statens tilskud til friskoler med omkring 365 mio. kr. årligt, påpeger Venstre og fortsætter:

'Det skal ske ved at sænke den såkaldte koblingsprocent fra 76 til 71 procent. I kroner og øre betyder det, at skolernes driftstilskud vil blive sænket med godt 3.000 kr. pr. elev om året.'

"Vores børn og unge fortjener en god uddannelse, og derfor skal vi også sikre, at folkeskolerne har gode vilkår. Men det er også vigtigt, at de forældre, som ønsker, at deres børn skal gå på en anden skole, har et frit valg," siger Sophie Løhde, nuværende minister og folketingskandidat for Venstre i Nordsjællands Storkreds. Hun tilføjer:

"Det skal ikke kun være dem med den tykkeste pengepung, der skal have mulighed for at vælge andre skoler end den lokale folkeskole. Og det vil det være, hvis Socialdemokratiet får held til at sænke tilskuddet til friskolerne. I Venstre ønsker vi at give alle børn og unge en god uddannelse, og derfor vil vi heller ikke være med til at forringe friskolernes økonomi og gøre det dyrere for forældrene."

mik.

Publiceret 15 May 2019 10:24