Årets udgave af Cykelnerven finder sted fra 12.-15. juni og består af nøje udvalgte bjerge fra Tourens 18., 19. og 20. etape. Pressefoto

Årets udgave af Cykelnerven finder sted fra 12.-15. juni og består af nøje udvalgte bjerge fra Tourens 18., 19. og 20. etape. Pressefoto

Ildsjæle på to hjul samler ind til kampen mod sclerose

Morten Schaarp fra Allerød deltager i årets udgave af Cykelnerven

cykling Til juni sætter godt 300 danske cykelentusiaster kursen mod de franske alper og Tour de Frances allermest afgørende bjerge. Her kæmper de sig til tops på otte stejle tour-stigninger på bare fire dage.

Anledningen er Scleroseforeningens årlige cykelevent Cykelnerven, hvor deltagerne kæmper for en verden uden sclerose. Blandt årets deltagere er ikke færre end 27 fra Nordsjælland, og blandt dem er Morten Schaarp fra Allerød.

På Cykelnerven deler alle 300 deltagere en fælles passion for bjergcykling af den allermest krævende slags. Men de har også en fælles mission: De cykler for at samle penge ind til forskning i sclerose.

I Danmark er antallet af danskere med sygdommen sclerose fordoblet på 20 år, og hver dag kommer der nye tilfælde til. Men den udvikling er Cykelnervens dedikerede deltagere med til at ændre på. De samler nemlig hvert år et stort millionbeløb ind til den forskning, som skal stoppe sygdommen.

"Det er virkelig det lange, seje træk, der gælder, når vores ryttere samler penge ind til forskning. Hver eneste rytter på holdet gør en kæmpe stor indsats for at skaffe sponsorater, sælge logopladser på holdets cykeltøj og ikke mindst arrangere lokale events, der kan sikre de nødvendige midler til forskning. Vi har kæmpe stor respekt for deres arbejde og engagement, og man kan virkelig mærke, hvordan de brænder for at gøre en synlig forskel. Samtidig mærker vi også en fantastisk opbakning fra det lokale erhvervsliv, som år efter år vælger at støtte deres lokale hold," siger Mette Hjulmand Leonhard-Hjorth, som er leder af Cykelnerven hos Scleroseforeningen.

Årets udgave af Cykelnerven finder sted fra 12.-15. juni og består af nøje udvalgte bjerge fra Tourens 18., 19. og 20. etape. De tre etaper byder traditionen tro på en stribe helt afgørende stigninger - heriblandt det legendariske Col du Galibier.

Publiceret 17 May 2019 05:30