Nina Damgaard - underviser 24. maj 1.B på Lillevang Skole i hjernens umådelige potentiale og mentaltræning.

Nina Damgaard - underviser 24. maj 1.B på Lillevang Skole i hjernens umådelige potentiale og mentaltræning.

Mental sundhed og træning i børnehøjde

Nina Damgaard underviser 24. maj 1.B på Lillevang Skole

mentalt 24. maj er International Mentaltræning Dag - en dag, hvor der landet over bliver udbudt gratis mentaltræning af landets dygtigste certificerede mentaltrænere.

Dagen arrangeres af Brancheforeningen af Danske Mentaltrænere og har til formål at udbrede kendskabet til evidensbaseret mentaltræning og få sat mentaltrivsel og -sundhed på dagsorden.

Nina Damgaard - næstformand i Brancheforeningen, certificeret mentaltræner og Allerød-borger - har afsat 24. maj til at undervise 1.B på Lillevang Skole i hjernens umådelige potentiale og mentaltræning.

Nina Damgaard er dybt engageret i forebyggelsen af stress og har bl.a. bidraget med et af de forslag, som Det Nationale Stresspanel er gået videre med. Forslaget går netop ud på, at vi klæder vores børn og unge bedre på til livets udfordringer og giver dem de bedste forudsætninger for at navigere i et hektisk og komplekst samfund med en belastende digital kultur - og hvor der stilles store krav til præstation og til at være på og følge med.

"Mental sundhed er vigtig"

"Vi har i dag fokus på vores fysiske sundhed – motion er blevet en integreret af undervisningen. Mindst lige så vigtig for vores trivsel generelt er vores mentale sundhed. Skolebørn skal have indsigt i de basale menneskelige psykologiske mekanismer. De skal have en grundlæggende viden om, hvordan hjernen fungerer – om hvordan vi får den til at arbejde for os og ikke imod os," siger Nina Damgaard.

Mentaltræning er en anerkendt forskningsbaseret træningsform, der kommer fra sportens verden, hvor den har været udbredt længe. Her anvendes træningskonceptet til at opbygge atleterne mentalt, øge præstationsevnen og troen på eget talent. Det er den sidste knap, der kan skrues på, når både fysik og teknik er trænet til perfektion, påpeger Nina Damgaard.

På samme måde anvendes mentaltræning i dag i stigende grad af helt almindelige mennesker bl.a. for at afhjælpe stress, angst og depression, det vil sige simpelthen få det bedre, men også i høj grad til at præstere bedre i livet og på jobbet.

"Vi lever desværre i dag i en verden, hvor det ikke længere kun er nødvendigt at kigge på vores fysiske sundhed, men hvor der i stærkt stigende grad er behov for at varetage og løfte vores mentale sundhed og trivsel," siger Nina Damgaard.

mik.

Publiceret 19 May 2019 08:30