Gunnar Palander betragter det så godt som færdige værk. Foto: Skulpturparken-Allerød

Gunnar Palander betragter det så godt som færdige værk. Foto: Skulpturparken-Allerød

Glæde over 'genfødt' skulptur - nu i tennis-gult

'Amfora' står samlet i Skulpturparken-Allerød

Af
Michael Braunstein

skulptur Den seneste tid har kunstneren Gunnar Palander arbejdet i Skulpturparken-Allerød ved Allerød Tennisklub med at genskabe sin store rør-skulptur 'Amfora' fra 1988. Og 15. maj var 'genfødslen' en kendsgerning, hvilket har udløst stor glæde i Skulpturparken-Allerød.

'De sidste rør-elementer, der nu fremstår i en flot 'tennis-gul' farve, blev 15. maj skruet på plads i seks-syv meters højde, og de sidste justerende svejsninger og slibninger blev udført,' beretter næstformand i Skulpturparken-Allerød, Jørgen Warberg, og fortsætter:

'Kunstneren og hans medarbejdere har på rekordtid - få uger - udført et ualmindelig dygtigt arbejde, både håndværksmæssigt og kunstnerisk, med at samle det store og meget komplicerede kunstværk. I den svindende aftensol 15. maj fremstod den 'nyfødte' skulptur som et næsten selvlysende gitterværk.'

'Skulpturen vækker med sin titel 'Amfora' - græsk for (vin)vase - en sund tørst, hvilket blev opfyldt for medlemmer af Allerød Tennisklub og gæster torsdag aften 16. maj, hvor kunstneren bød på medbragt fransk vin og tennisklubben på grillmad med tilbehør plus en overraskelse til kunstneren.'

Officiel afsløring senere

Allerede fredag returnerede Gunnar Palander til Frankrig, hvor han i Paris skal planlægge en udstilling i Pompidou Centret, hvori modellen til 'Amfora' skal indgå.

'Gunnar Palander vender dog tilbage til Allerød i august/september for at færdiggøre nogle detaljer i skulpturen. Til den tid er det hensigten at foretage en egentlig og 'officiel' afsløring af værket,' oplyser Jørgen Warberg.

Publiceret 20 May 2019 08:30