Innovationsminister Sophie Løhde er blandt talerne ved Venstres grundlovsmøde på Brønshøjgård. Pressefoto

Innovationsminister Sophie Løhde er blandt talerne ved Venstres grundlovsmøde på Brønshøjgård. Pressefoto

Valgdag eller ej: Venstre har grundlovsmøde i Lynge

Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen, innovationsminister Sophie Løhde og EP-kandidat Linea Søgaard-Lidell taler

Af
Michael Braunstein

grundlovsmøde For fjerde år i træk holder Allerød Venstre grundlovsmøde på Brønshøjgård i Lynge, i år med forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen, innovationsminister Sophie Løhde og EP-kandidat Linea Søgaard-Lidell på talerlisten.

Linea Søgaard-Lidell er nummer to på Venstres liste til EP-valget og har derfor en stor chance for at være valgt som ny MEP, når grundlovsmødet holdes.

Mange andre grundlovsmøder i Nordsjælland er blevet aflyst på grund af folketingsvalget samme dag, men Allerød Venstre holder altså fast i traditionen.

"Det gør vi dels fordi det er en national festdag, dels fordi vi på den måde får friske, politiske ord med på vejen, inden vi går hen i stemmeboksen," siger formanden for Allerød Venstre, Niels Kirkegaard.

Venstres grundlovsmøde hos Marianne og Lars Jonsson på Brønshøjgård 5. juni begynder med brunch kl. 9.30 og velkomst kl. 10.00 ved Niels Kirkegaard. Kl. 10.10 taler Sophie Løhde, kl. 10.35 Linea Søgaard-Lidell og kl. 11.10 Claus Hjort Frederiksen. Arrangementet slutter kl. 12.00.

Hvis vejret driller, rykker man indenfor i et opvarmet maskinhus. Mellem talerne er der fællessang og akkompagnement ved 'Have-Trioen'. Alle er velkomne, og der er gratis adgang på Hillerødvej 70 i Lynge.

"I de senere år har Venstres grundlovsmøde haft 110-150 deltagere. Med to kendte ministre og måske et nyt medlem af Europa-Parlamentet håber jeg, vi kan tiltrække mindst lige så mange i år," siger Niels Kirkegaard.

Publiceret 23 May 2019 10:45