Mette Thiesen og Jesper Hammer i valgkamp i bymidten i Lillerød. Pressefoto

Mette Thiesen og Jesper Hammer i valgkamp i bymidten i Lillerød. Pressefoto

Jesper Hammer i valgkamp med nordsjællandske mærkesager

"Får vi to mandater i Nordsjælland, kunne jeg godt gå hen og blive en god 2'er," siger politikeren fra Allerød

Af
Michael Braunstein

valg "Valgkampen går fint. Jeg har travlt med at uddele flyers, deltage i debatter og tale med folk på gaden. Vores spidskandidat, Mette Thiesen, promoveres naturligvis mest, og får vi 1 mandat i Nordsjælland, går det til hende. Bliver det til et mandat mere, kunne jeg dog godt gå hen og blive en god 2'er."

Sådan siger Jesper Hammer, bosat i Allerød og kandidat for Nye Borgerlige til Folketinget, opstillet i Frederikssundkredsen.

"Stram Kurs trådte jo ind på scenen, og det gav os lidt mathed i meningsmålingerne, men jeg håber, at når vælgerne finder ud af, hvad Stram Kurs står for - og at de i modsætning til os ikke har politik på alle hylder - vil vi gå frem igen," siger Jesper Hammer.

Stiftede Det Nye Allerød

Jesper Hammer - der er født i 1969 i Randers - har politisk erfaring fra tiden som medlem af Allerød Byråd.

Han stiftede i 2008 lokallisten Det Nye Allerød i samarbejde med John Jensen, og de blev begge valgt ind i Allerød Byråd. Her var Jesper Hammer 2. viceborgmester og formand for Teknik- og Planudvalget.

I 2016 blev lokallisten nedlagt, og Jesper Hammer og John Jensen fortsatte i byrådet som medlemmer af Nye Borgerlige. Jesper Hammer var spidskandidat for Nye Borgerlige i Allerød Kommune ved kommunalvalget 2017, men han blev ikke valgt ind.

"Nærpolitiet skal tilbage"

I valgkampen forud for valget 5. juni har Jesper Hammer både nationale og lokale mærkesager.

"Jeg går til valg på vores ufravigelige krav, og så har jeg nogle mærkesager i Nordsjælland. Vi skal have løst problemerne med infrastrukturen, herunder færdiggørelsen af motorvejene til Frederikssund og Hillerød, og det vil jo først ske om 10 år, med mindre man følger vores plan. Vi har en økonomisk plan, hvor vi har fundet over 100 milliarder kroner, og på den måde kan vi finansiere de to motorveje og gøre Kronprinsesse Marys Bro gratis," siger Jesper Hammer og fortsætter:

"Jeg ønsker også at sætte fagligheden fri: De ansatte på skoler, institutioner og hospitaler med videre har alt for meget papirarbejde, de skal udføre i dag, og dét skal laves om."

"Og så vil jeg have nærpolitiet tilbage. I Allerød og mange andre steder er nærpolitistationen nedlagt, og borgerne må lave frivillige ordninger for at holde øje med biler, så der ikke sker tyverier ved konfirmationer. Det kan bare ikke være meningen."

Jesper Hammer er medlem af Nye Borgerliges hovedbestyrelse og forretningsudvalg, og her er han primus motor, når det gælder om at arrangere Nye Borgerliges valgfest.

"Den kommer til at finde sted i DGI-Byen, og der ventes 300-350 gæster," oplyser Jesper Hammer.

Publiceret 26 May 2019 10:25