Børge Nissen, Lions, byfest-formand Jørgen Johansen, Elsebeth Bjerg, Vennerne, Erik Rasmussen, Lions, og Nils-Henrik Christiansen præsenterede 4. juni det foreløbige program for Lynge Byfest. Det skete på et pressemøde på V.B. Byggeindustri, som Nils-Henrik Christiansen er indehaver af, ligesom han er formand for Lynge Erhvervsforening - både virksomheden og foreningen støtter byfesten som sponsor og aktiv i arrangørgruppen. Foto: Michael Braunstein

Børge Nissen, Lions, byfest-formand Jørgen Johansen, Elsebeth Bjerg, Vennerne, Erik Rasmussen, Lions, og Nils-Henrik Christiansen præsenterede 4. juni det foreløbige program for Lynge Byfest. Det skete på et pressemøde på V.B. Byggeindustri, som Nils-Henrik Christiansen er indehaver af, ligesom han er formand for Lynge Erhvervsforening - både virksomheden og foreningen støtter byfesten som sponsor og aktiv i arrangørgruppen. Foto: Michael Braunstein

Lynge Byfest 20 år: Mange kræmmere og oplevelser for alle

Tanken om et stort trækplaster er fravalgt til fordel for en fest over tre dage med en bred vifte af indslag

Af
Michael Braunstein

byfest Lynge Byfest har 20 års jubilæum i 2019, og der venter en fest over tre dage - fra 23.-25. august - med mange flere kræmmere end tidligere og med en bred vifte af indslag, tilbud og oplevelser for alle.

Det oplyste Foreningen Lynge Byfest ved et pressemøde 4. juni hos V.B. Byggeindustri i Lynge.

Ved foreningens takkefest i Lynge 18. november 2018 blev ambitionerne for 2019-festen luftet, og her blev der talt om et brag af en fest, der både skulle rumme alt det gode og velkendte, men også fornyelser. Dét mål er ifølge arrangørerne opfyldt med det program, der blev præsenteret på pressemødet.

Tanken om at præsentere et stort, dansk navn - måske allerede om torsdagen - blev også nævnt dengang, men det er fravalgt.

"Vi har valgt, at vi hellere vil have en bred palet end et stort trækplaster. Vi vil hellere have mange og lokale bands og overraskelser og oplevelser på pladsen end en stor satsning om torsdagen - en satsning, der også økonomisk kunne være risikabel. Lynge Byfest skal være en fest for alle, det skal være gratis for alle, og der skal ikke være noget, som kun et begrænset publikum kan deltage i," sagde formanden for Foreningen Lynge Byfest, Jørgen Johansen, på pressemødet.

Stort antal kræmmere

Lynge Byfest får et meget stort antal kræmmere denne gang. Sidste år var antallet af stader på 30, i skrivende stund er tallet over 70, og arrangørerne anser det for realistisk, at der vil være over 100 kræmmere på pladsen i år.

"Årsagen er, at vi har været tidligt ude og markedsføre os, og så spiller det naturligvis ind, at Hillerød Kræmmermarked er stoppet," sagde Jørgen Johansen.

I kræmmerområdet arbejdes der med at indrette et caféområde, hvor der måske også bliver musik.

Fredag indledes med gratis tivoli for kommunens institutioner, og senere på dagen fortsættes med mere tivoli og Cirkus Baldoni. Som noget nyt vil der alle tre dage være en DJ i sving i de mere stille perioder, til at binde det hele musikalsk sammen.

Programmet rummer i øvrigt masser af musikalske tilbud, fredag kan man således opleve 'STOP 1/2', 'Maria and the Pervs' og 'The Powls'.

Jubilæums-optog

Lørdagen byder på en markering af byfestens jubilæum i form af et optog, der går fra Lyngehøjcentret eller Lyngehus til markedspladsen. I spidsen vil være lokal musik - navnet kan ikke afsløres endnu - og i selve optoget er det tanken, at der skal gå så mange som muligt af de personer, der gennem tiden er udnævnt til 'Årets Lynge-borger'.

"Vi ser også gerne, at alle de Lynge-borgere, der har lyst, går med - vi håber på et stort antal," sagde Jørgen Johansen.

I løbet af lørdagen vil der blandt andet være morgenbrød, brassband, åbning ved borgmesteren, sildebord, ponyridning og den traditionsrige lokalpolitiske debat.

Der er også arrangeret pælesidning, hvor der senere vil blive søgt efter fire deltagere, og hvor vinderen kan se frem til en rejsepræmie på 3.000-4.000 kr.

Mercedes-klubben, veteranbiler og forskellige bands fra Allerød Musikskole står også på lørdagens program. Det samme gør en konkurrence mellem hold med Lynge-borgere, politikere og erhvervsfolk, hvor der skal dystes i ringridning på havetraktor, tovtrækning og trillebør-ræs.

På den musikalske front byder lørdagen på kvinderockbandet 'Ruth to Hell' og 'Hvide Løgne'.

"En fest for hele kommunen"

Søndagen rummer blandt andet Handelsbankløbet, gudstjeneste og gospelkoncert, lotteri og 'STOP 1/2'.

Det er planen, at en gøgler vil gå rundt på pladsen, og så arbejder Lynge Skole på en skattejagt via mobilen, ligesom skolen er med i en event, der er under udformning. Endelig er det tanken, at et børnekor - måske et stort kor fra Lynge Skole - skal synge.

"Vi kommer med en økonomisk sund byfest, der har til hensigt at give overskud til Vennerne og Lions. Det er en fest for hele kommunen, selvom der nok kommer flest fra Lynge - det kan jo være, at dét ændrer sig denne gang, hvor 'Stafet For Livet' ikke foregår samtidig, og hvor byfesten er afslutningen på Allerød på X og Tværs. Vi håber i hvert fald, at alle vil tage til Lynge og feste med," sagde Jørgen Johansen.

Publiceret 06 June 2019 08:30