”Vi ville kunne lukke Engholm og Blovstrød svømmehallerne og få en ny og mere centralt beliggende svømmehal, samtidig med at vi kunne spare på udgifterne og få flere åbningstimer,

”Vi ville kunne lukke Engholm og Blovstrød svømmehallerne og få en ny og mere centralt beliggende svømmehal, samtidig med at vi kunne spare på udgifterne og få flere åbningstimer," siger Erling Petersen, Blovstrødlisten.

"Kan én god svømmehal erstatte to ældre?"

Sådan spørger Blovstrød-Listen, der ønsker en analyse af, hvad det vil koste at bygge en ny, moderne svømmehal i Lillerød som erstatning for de to eksisterende

Af
Anne Lønstrup

Svømmedrømme Desværre for Blovstrød-Listens Erling Petersen vendte Kultur- og Idrætsudvalget tommelfingrene nedad som svar på hans ønske om at få undersøgt, hvad det vil koste at bygge en ny svømmehal i kommunen.

”Udvalget besluttede, at der lige nu ikke er baggrund for at bruge flere hundrede tusind på analyser af, om det er en god idé at bygge en ny svømmehal i Lillerød. Det kan hurtigt komme til at koste 200-300.000 kr. at sætte en analyse i gang. Det skulle kun være, hvis der var et flertal i byrådet, som gerne ville etablere en ny svømmehal, og det er der ikke stemning for,” siger Viggo Janum fra Vores Allerød, formand for Kultur- og Idrætsudvalget.

Erling Petersen havde med sit forslag argumenteret for at sætte en undersøgelse i gang af, hvad det vil koste at erstatte de to eksisterende svømmehaller med en ny.

”En placering i midtbyen, f.eks. bag biblioteket, vil give optimale muligheder for tilgængelighed for alle kommunens borgere og ligeledes give nærhed til skoven og mulighed for udendørs faciliteter, f.eks. udendørs spabad i smukke omgivelser. En ny, moderne svømmehal skal kunne rumme alle fra elitesvømmere til wellness brugere og børnefamilier,” stod der bl.a. i Blovstrød-Listens forslag.

Et fremtidsønske

Erling Petersen er ikke overrasket over, at forslaget ikke kan blive til noget her og nu. Der er ifølge ham tale om et fremtidsønske.

”Vi ville kunne lukke Engholm og Blovstrød svømmehallerne og få en ny og mere centralt beliggende svømmehal, samtidig med at vi kunne spare på udgifterne og få flere åbningstimer. Kommunen skal jo spare penge, så jeg kan da godt forstå, at man ikke vil bruge 50 mio. kr. på det nu, men det er jo også tænkt fremadrettet,” siger han og tilføjer:

”Om ti år kunne jeg godt forestille mig, at der står en ny svømmehal.”

Ifølge et notat fra kommunens forvaltning skønnes det, at anlægsomkostninger til et nyt svømmeanlæg vil være mere end 150 mio. kr., og det vurderes, at driftsudgifterne fra de to eksisterende svømmehaller kun delvist vil kunne dække driften af en ny svømmehal med faciliteter for bl.a. elitesvømmere og med udendørs spafaciliteter.

Publiceret 08 June 2019 10:15