UNICEF's Christian Bindslev var med, da eleverne sang rettighedssangen. Foto: Lillevang Skole

UNICEF's Christian Bindslev var med, da eleverne sang rettighedssangen. Foto: Lillevang Skole

Lillevang Skole - nu med børnerettigheder

Skolen blev 6. juni certificeret rettighedsskole under UNICEF Danmark

certificeret Gennem et par år har Lillevang Skole Skovvang fået etableret et børnerettighedsråd, undervist eleverne og arbejdet intensivt med børnekonventionen. Og 6. juni blev skolen så certificeret rettighedsskole under UNICEF Danmark.

En del af Lillevang Skoles målsætninger er, at eleverne deltager i skolens demokrati - og oplever demokrati som ånd, ret og pligt. Derfor er skolen med i UNICEF's program om rettighedsskoler. En UNICEF Rettighedsskole forener elever, forældre, lærere og andet personale i et fællesskab, der er baseret på alle de gode værdier, der står i FN's Børnekonvention, fremgår det af en pressemeddelelse.

"Et vigtigt projekt"

Daglig leder Tue Bach Andersen sagde på dagen:

"Det er et vigtig projekt, at eleverne lærer at tage vare på sig selv, på fællesskabet og ikke mindst på demokratiet. I Danmark er vi nået rigtig langt med demokratiets udvikling og børns rettigheder, men der er fortsat noget at gøre. Derfor er dette fokus vigtigt ikke bare i Danmark, men i særdeleshed i verden som helhed. I dag er det 75 års dagen for de allieredes invasion i Normandiet og forsvaret for demokrati som styreform, så dagen er specielt oplagt til at opnå certificeringen."

Skolen er baseret på rummelighed, respekt, tryghed, engagement og ansvarsfølelse på en meget konkret måde, så værdierne bliver mere end bare ord. Alle undersøgelser peger på, at børn, som kender deres rettigheder og forstår dem i praksis, trives og behandler hinanden med respekt og værdighed, fremhæves det.

Efter et møde mellem rettighedsrådet og UNICEF samledes alle eleverne i festsalen sammen med UNICEF's koordinator Christian Bindslev. Daglig leder Tue Bach Andersen bød velkommen, hvorefter skolen fik overrakt certificeringen. Som afslutning sang alle eleverne rettighedssangen, anført af 3. årgang.

Torsdag aften 6. juni var den tidligere formand for FN's generalforsamling, Mogens Lykketoft, på besøg. Foto: Jan Stephan

Torsdag aften 6. juni var den tidligere formand for FN's generalforsamling, Mogens Lykketoft, på besøg. Foto: Jan Stephan

Lykketoft på besøg

Torsdag aften 6. juni fandt det årlige møde for forældre sted. Her blev skolens nye retning fremlagt.

En del af dét, skolen arbejder med, er FN's verdensmål. Af samme årsag kom Mogens Lykketoft på besøg og holdt et oplæg - han var som bekendt formand for FN's generalforsamling, da verdensmålene blev vedtaget i 2015.

mik.

Publiceret 11 June 2019 09:57