Foto fra det første 'Iværksættertræf', som Allerød Kommune arrangerede i samarbejde med Copenhagen Business Hub. Foto: Allerød Kommune

Foto fra det første 'Iværksættertræf', som Allerød Kommune arrangerede i samarbejde med Copenhagen Business Hub. Foto: Allerød Kommune

Stort fremmøde til første 'Iværksættertræf' i Allerød

Godt 50 Allerød-iværksættere deltog

iværksættere Til det første 'Iværksættertræf', som Allerød Kommune arrangerede i samarbejde med Copenhagen Business Hub (det tidligere Erhvervshus Hovedstaden) deltog godt 50 engagerede Allerød-iværksættere.

Det oplyser Allerød Kommune i en pressemeddelelse, hvor det også fremgår, at på eftermiddagens program var blandt andet et indblik i det nye erhvervsfremmesystem, dannelsen af et iværksætternetværk samt en drøftelse af, hvordan iværksætterkulturen generelt kan styrkes i Allerød.

Borgmester Karsten Längerich åbnede træffet med at byde velkommen og fremhæve nogle af de parametre, der gør Allerød til en attraktiv erhvervskommune:

"I Allerød er vi tæt på naturen, hvilket skaber smukke omgivelser for vores virksomheder. Vi har en god infrastruktur med nem adgang til motorvej og kollektiv trafik, og så har vi et mangfoldigt og stærkt erhvervsliv, der beskæftiger mange mennesker både i og uden for kommunen."

"Der er mange der gerne vil arbejde og bo nær de grønne områder – og det er rigtig godt. For vi har brug for et stærkt erhvervsliv og innovative iværksættere som jer, der er med til at skabe en langsigtet og bæredygtig vækst og udvikling for kommunen," sagde borgmesteren.

Mange gode tilbud til iværksættere

Forretningsudvikler Susanne Krogh Petersen fra Copenhagen Business Hub fortalte ved arrangementet om nogle af de mange tilbud for iværksættere:

"Vi har godt 70 workshops om alt fra SoMe-marketing og ansættelse af første medarbejder til økonomistyring. Ved at deltage i de her arrangementer, kan I få rigtig god viden til at fortsætte jeres rejse som iværksætter," sagde hun og fortsatte:

"Der er rigtig meget at komme efter – og det er fuldstændig gratis. I kan også få personlig sparring ud fra specifikke kompetencer, I efterspørger, for vores ypperste opgave er at coache jer til at træffe de rigtige beslutninger."

Brug for at vidensdele med andre

Christina Elver Mørk, som måske er Danmarks første olivenolie-sommelier, var mødt op, og hun havde som mange af de andre deltagere en særlig forhåbning til iværksættertræffet:

"Jeg synes, det kunne være godt at få etableret et iværksætternetværk, hvor vi kan hjælpe og samarbejde med hinanden. Ofte har vi brug for at vidensdele med andre i samme situation, og selv om Susanne har været rigtig god til at give det rette overblik og styre mig i den rigtige retning, kan et kollegialt netværk gøre noget andet. Jeg er altid på udkig efter et godt netværk," sagde hun.

Vigtigt at styrke iværksættermiljøet

"Et af formålene med 'Iværksættertræffet' er at få et kig ind i iværksættermiljøet i Allerød og få input til, hvordan vi kan styrke iværksætterkulturen i Allerød," påpeger erhvervskonsulent Mette S. Nielsen og fortsætter:

"Derfor er det også glædeligt, at opbakningen har været så stor – og der er allerede søsat flere initiativer for at styrke kommunikationen og netværksmulighederne, herunder en lokal LinkedIN gruppe for iværksættere og en arbejdsgruppe, der vil se på netværksbehovet."

Hvis man vil vide mere om mulighederne som iværksætter, kan man blive medlem af LinkedIN gruppen 'Allerød iværksætteri', klikke ind på alleroed.dk og læse om Allerød Kommunes tilbud inden for erhvervsservice eller kontakte erhvervskonsulent Mette S. Nielsen, mesn@alleroed.dk

mik.

Publiceret 24 June 2019 14:15