"Jeg besøger ofte vores lokale virksomheder og taler med iværksættere, og alle virksomhedslederne udtrykker, at de er glade og tilfredse med at ligge i Allerød," siger Allerøds borgmester, Karsten Längerich.

Borgmester: "Allerød er en af hovedstadsområdets mest erhvervsvenlige kommuner"

Karsten Längerich kommenterer den nyeste udgave af den årlige analyse fra Dansk Byggeri

Af
Michael Braunstein

erhvervsvenlighed "Allerød er en af hovedstadsområdets mest erhvervsvenlige kommuner".

Sådan siger Allerøds borgmester, Karsten Längerich, i en kommentar til den nyeste udgave af Dansk Byggeris årlige analyse af erhvervsvenligheden i landets 98 kommuner.

I analysen falder Allerød to pladser ned på listen - fra plads nummer 83 til plads nummer 85. I 2017 lå Allerød på 47. pladsen. Allerød ligger dermed i den mindre erhvervsvenlige ende, mener Dansk Byggeri.

Karsten Längerich fremhæver en række positive forhold på området i Allerød Kommune:

"Allerød har landets laveste arbejdsløshed. Allerød ligger i top 3 i Danmark med hensyn til unge, der får en ungdomsuddannelse. Allerød er sammen med Hillerød de eneste kommuner i Nordsjælland, der har nettoindpendling i Nordsjælland. Allerød er ifølge Dansk Industri den kommune i Nordsjælland, hvor virksomhederne bidrager mest til BNP per indbygger."

Og borgmesteren fortsætter:

"Jeg besøger ofte vores lokale virksomheder og taler med iværksættere, og alle virksomhedslederne udtrykker, at de er glade og tilfredse med at ligge i Allerød."

"Med udgangspunkt i dette er Allerød er en af hovedstadsområdets mest erhvervsvenlige kommuner, og det er disse kriterier, jeg synes kommunerne skal vurderes ud fra."

"I Allerød bestræber vi os altid på at blive bedre, og i relation til erhvervsindsatsen er der også forbedringsmuligheder. Vi har været udfordret af, at et par af vores byggesagsbehandlere er stoppet, og dækningsafgiften er for høj - vi har bare ikke midlerne i disse år til at sænke den," siger Karsten Längerich.

Publiceret 25 June 2019 14:32