Kjel Bording Johansen, formand for Grundejerforeningen Mosevang, og Anette Stæhr, formand for Grundejerforeningen Søparken, på arealet, hvor et flertal i Økonomiudvalget går ind for at lave lokalplan og kommuneplantillæg med henblik på at bygge seks rækkehuse. Foto: Anne Lønstrup

Kjel Bording Johansen, formand for Grundejerforeningen Mosevang, og Anette Stæhr, formand for Grundejerforeningen Søparken, på arealet, hvor et flertal i Økonomiudvalget går ind for at lave lokalplan og kommuneplantillæg med henblik på at bygge seks rækkehuse. Foto: Anne Lønstrup

Formand: "Det er for småt at ville klistre en naturperle til med seks rækkehuse"

Et flertal i Økonomiudvalget vil bygge seks rækkehuse på Søageren 14. Grundejerforeningerne vil kæmpe imod

Af
Anne Lønstrup

Byggeri Egentlig var der planer om høslæt – hvor græsset skulle slås ned - i næste uge. Men nu kommer det lange græs på Søageren 14 i Lillerød til at blive stående, indtil Danmarks Naturfredningsforening har undersøgt, om bevoksningen på det rekreative fællesområde gør det fredningsegnet.

Ifølge formanden for Grundejerforeningen Søparken, Anette Stæhr, er Danmarks Naturfredningsforenings undersøgelse en af de mulige redningsplanker i de lokale grundejerforeningers forsøg på at undgå, at kommunen sælger sin matrikel til udstykning og byggeri af seks rækkehuse.

Den anden er en god advokat.

"Vi er på jagt efter en advokat. Det hele er gået så stærkt, og nu har politikerne besluttet at sætte gang i lokalplan og kommuneplantillæg med henblik på at sælge deres matrikel og bygge seks rækkehuse. Så kommer der en høring, som vi forbereder os på, men hvorfor har de sådan et kissejav? Kommunen har besluttet en planstrategi om at bygge over 1400 boliger over seks år. Hvad skal de så med seks små rækkehuse på et naturområde? Vi betragter det som ren chikane," siger Anette Stæhr.

”Det er for småt”

Hun repræsenterer sammen med fire andre grundejerforeninger ca. 300 parceller, der har stor glæde af naturarealet, som bruges flittigt af børn og voksne.

"Selvfølgelig leder kommunen efter indtægter, men jeg synes, det er for småt. Politikerne taler om klima og miljø, og så vil de klistre sådan en naturperle til med seks små rækkehuse. Indtægten vil desuden ikke blive stor, for byggemodningen af grunden kommer til at koste en formue, fordi den ligger klos op af en sø, og fordi der i forvejen ikke er kloakering på grunden," siger hun.

Ifølge grundejerforeningsformanden er planerne om udstykning i strid med et løfte, som sognerådsformand Oscar Jensen gav beboerne; nemlig at det grønne område skulle bevares intakt, og at kommunens matrikel ville blive givet tilbage til beboerne, når den midlertidige børnehave, som i mange år stod på kommunen matrikel, blev fjernet.

Nu skal der kæmpes

Anette Stæhr mener - ligesom Kjel Bording Johansen, der er formand for Grundejerforeningen Mosevang - at der er tale om en slags politisk 'tak for sidst'.

"Da det gamle byråd i oktober 2016 besluttede, at området skulle gives tilbage til grundejerforeningerne, var det imod S og SF's stemmer. Dengang havde K et flertal bag sig. Nu sidder Miki Dam Larsen (S) for bordenden i Teknik, erhverv, plan og miljøudvalget, og vi har en fornemmelse af, at det er tak for sidst," siger Anette Stæhr og fortsætter:

"Mange mennesker siger, at det er Fru Lunds Villa om igen; at man skal have et eller andet princip igennem for nogle småpenge. Men vi fem grundejerforeninger, der ejer og står for at vedligeholde det grønne område, giver ikke op. Nu skal der kæmpes," siger Anette Stæhr.

Publiceret 27 June 2019 09:53