Mere end 3100 deltagere fra mere end 70 lande deltager i ironman-arrangementet, der byder på 3,8 kilometer svømning, 180 kilometer cykling og 42.2 kilometer løb. Pressefoto

Mere end 3100 deltagere fra mere end 70 lande deltager i ironman-arrangementet, der byder på 3,8 kilometer svømning, 180 kilometer cykling og 42.2 kilometer løb. Pressefoto Getty Images

Ironman-atleter cykler gennem Blovstrød

18. august 2019 afvikles KMD IRONMAN Copenhagen - et af verdens største ironman-triatlonstævner. Igen i år vil atleterne køre gennem Allerød Kommune, når de begiver sig ud på den 180 kilometer lange cykelrute.

Af
Anne Mette Ahlgreen

Den 18. august 2019 er den danske hovedstad for 10. gang vært for KMD IRONMAN Copenhagen, som har vokset sig til at være et af verdens største IRONMAN triatlonstævner. Ikke færre end 3100 deltagere kommer til at dyste i de tre dicipliner svømning, cykling og løb - og langt flere forventes at se på. Politiet anslår, at mere end 200.000 tilskuere følger deltagernes anstrengelser igennem hele København og Nordsjælland.

I Allerød Kommune bliver der mulighed for at stille sig op langs ruten, når feltet kommer ind i kommunen via Blovstrød, kører ad Slumpedyssevej og fortsætter ad Kongevejen og forlader kommunen igen ved Ellebækvej.

De mere end 3100 deltagere fra mere end 70 lande har sat kursen mod København. Alle for at gennemføre den legendariske IRONMAN på 3,8 kilometer svømning, 180 kilometer cykling og 42.2 kilometer løb.

Kvindelig dansk elite

Den kvindelige danske elite har meldt sig til start og tilskuere kan forvente at se de største danske navne kæmpe om sejren.

KMD IRONMAN Copenhagen 2019 er det officielle værtsstævne for IRONMAN’s Women For Tri initiativ. Det kvindelige pro-felt vil konkurrere i de Københavnske gader og rundt i Nordsjælland, hvor de mandlige professionelle konkurrerer dagen forinden i Sverige ved IRONMAN Kalmar.

De bedste kvindelige atleter vil være i sadlerne, og tilskuere kan se frem til at se danske pro-atleter som Maja Stage, Michelle Vesterby, Helle Frederiksen og Camilla Pedersen.

”KMD IRONMAN Copenhagen er en hjemmebane og et af mine absolut yndlingsstævner. Jeg vandt i 2017 og 2018, og jeg mener, at jeg som forsvarende mester bør gøre alt, hvad jeg kan for at stille til start. Det ville være fedt at kunne gøre ‘comeback’ på hjemmebane. Det er kun tre måneder siden, jeg har født - for nogle lyder det som et umuligt projekt, men jeg kan lide at sætte baren højt på hjemmebane,” siger Michelle Vesterby.

Camilla Pedersen kører meget på den internationale scene. I år hvor KMD IRONMAN Copenhagen har ekstra fokus på kvinder, hun hun valgt at køre i Danmark i år. KMD IRONMAN Copenhagen er Camillas Pedersen store løb i år, trods det hun allerede er kvalificeret til 2019 IRONMAN World Championship i Kona i Hawaii.

Orienter dig om afspærrede veje

Af hensyn til beboernes og deltagernes sikkerhed afvikles cykelruten på afspærrede ruter i Nordsjælland og København. I den forbindelse har arrangørerne i samarbejde med de involverede kommuner og Politi udviklet en afspærrings- og omkørselsplan, som har til hensigt at bringe beboere hen, hvor de gerne vil under afviklingen. Dog skal man forvente øget rejsetid.

Det anbefales så vidt muligt at bruge motorvejsnettet til at krydse ruten og for at undgå kø. Det er naturligvis muligt at krydse ruten på cykel og på gåben.

Du kan planlægge din rute på stævnedagen ved at følge dette link:

http://eu.ironman.com/da-dk/triathlon/events/emea/ironman/copenhagen/travel/vejafsp%C3%A6rringer.aspx#axzz5tvzBEM36

Arrangøren tager imod spørgsmål til den trafikale afvikling på:

Trafik hotline 81 94 29 25 - mail: trafik@ywc.dk

Publiceret 22 July 2019 08:15