Asger Tobias Brodtkorb udgiver bogen 'Selvbedrag - er spiseforstyrrelser for mænd?' på forlaget Vilhelm 11. september. Allerød Nyt har tidligere skrevet om Asger Tobias Brodtkorb i forbindelse med hans virksomhed SneakiDong.dk.

Asger Tobias Brodtkorb udgiver bogen 'Selvbedrag - er spiseforstyrrelser for mænd?' på forlaget Vilhelm 11. september. Allerød Nyt har tidligere skrevet om Asger Tobias Brodtkorb i forbindelse med hans virksomhed SneakiDong.dk.

Asger fra Allerød tog kampen op mod ortoreksi, selvbedrag og tabuer

Det fortæller han om i bogen 'Selvbedrag - er spiseforstyrrelser for mænd?'

kamp Spiseforstyrrelser og overdrevet fokus på træning og sund mad grænsende til det maniske er ikke kun forbeholdt piger og unge kvinder.

Det fastslår Asger Tobias Brodtkorb fra Allerød i sin bog 'Selvbedrag - er spiseforstyrrelser for mænd?', der udkommer på forlaget Vilhelm 11. september.

Asger Tobias Brodtkorb har i flere år kæmpet med ortoreksi, der modsat anoreksi ikke handler om at være tynd, men om at opnå mest mulig sundhed.

Opgøret med et voksende selvbedrag kom dog til at fylde mindst lige så meget, og i dag med sygdommen på afstand ønsker Asger Tobias Brodtkorb ligeledes at sætte fokus på de tabuer i forhold til sit køn og sygdommen, han har mødt på sin vej.

"Som ung mand - og mand generelt - er det svært at føle sig velkommen i et behandlersystem, hvor der ofte kun sidder kvinder som behandlere og patienter, der har al opmærksomhed på egne problemer og taler om æggestokke og menstruation. Da jeg var i behandling, spurgte jeg tit mig selv: Hvad med min sundhed, krop og seksualitet?," siger Asger Tobias Brodtkorb.

Han har tidligere optrådt i medierne for at tale om problemstillingerne som del af det ungepanel, der blev nedsat af tidligere sundhedsminister Ellen Trane Nørby i foråret 2018.

Prisen for Asger Tobias Brodtkorbs jagt efter den perfekte krop i et fedtfattigt legeme endte med et livstruende vægttab, diverse ubehagelige følgesymptomer og voksende isolering fra resten af omverdenen. Den afpillede Asger Tobias stod i grel kontrast til den muskelsvulmende ønskefigur, han så i spejlet. Men så tog han kampen op mod ortoreksien og selvbedragets selvdestruktive kurs.

Nu foreligger Asger Tobias Brodtkorbs beretning altså i bogform. Han er i dag 26 år, særdeles aktiv og i arbejde.

mik.

Publiceret 17 August 2019 05:30