Lene Krogh fejrede sin ankomst til Paris sådan. Hun deltager igen næste år - og vil allerede nu gerne i kontakt med sponsorer.

Lene Krogh fejrede sin ankomst til Paris sådan. Hun deltager igen næste år - og vil allerede nu gerne i kontakt med sponsorer.

Lene cyklede til Paris: "Den hårdeste oplevelse nogensinde - og den mest fantastiske"

Lene Krogh - der også er formand for Allerød Handelsforening - reflekterer over sin første tur med Team Rotary Nordsjælland

Af
Michael Braunstein

cykeltur "Det var den hårdeste oplevelse nogensinde, mentalt og fysisk. Men samtidig den mest fantastiske."

Sådan siger Lene Krogh, indehaver af Brillehuset i bymidten i Lillerød og formand for Allerød Handelsforening.

12. juli satte hun kurs mod Paris som medlem af cykelholdet hos Team Rotary Nordsjælland.

"Det var min første tur til Paris med holdet. Inden afgangen havde vi trænet 2600 kilometer fra 1. april. Men det var fantastisk at være med," siger Lene Krogh.

"Hvorfor sidder jeg her?"

Hver dag cyklede holdet 185-200 km., den sidste dag dog 'kun' 100 km., og der blev kørt med et gennemsnit på 26-27 km./t.

"Den første dag gik forholdsvist nemt, men på dag 2 spurgte jeg mig selv: Hvorfor sidder jeg her - og hvorfor er der nogle, der gør det her flere år i træk?," siger Lene Krogh og fortsætter:

"Det var syv timer på en cykel hver dag, og jeg funderede over, hvad det fantastiske var ved det. Jeg tænkte på et tidspunkt: Det her gør jeg kun én gang."

"Et par dage senere flyttede fokus sig, jeg blev mere optaget af bare dét at cykle. Og længere fremme slog det mig, at det måske kunne være sjovt at køre igen. Nu har jeg så meldt mig til at deltage igen næste år."

At klare strabadserne

Når Lene Krogh her bagefter skal sætte ord på, hvad det fantastiske ved cykelturen egentlig var, siger hun:

"Det er nok følelsen af at kunne klare strabadserne. At rykke grænserne. Og så er der kammeratskabet: Vi var alle lige, ens og sammen, og når man var længst nede, var der altid støtte og hjælp at hente."

"Jeg fik ikke nydt landskaberne, vi kørte igennem, så meget. Det handlede mere om at klare dagens udfordringer. Der var stejle stigninger undervejs. Jeg tror da nok, at jeg fik kørt mig i form."

"Den sidste dag, da vi kørte ind i Paris, var det en ren fest. Oven i hatten var mine børn der for at hente mig, og vi tog hjem sammen - og det var også bare så dejligt."

Team Rotary Nordsjælland fik i forbindelse med turen til Paris indsamlet omkring 200.000 kr., der uddeles til foreninger efter ansøgning.

Glade deltagere på Team Rotary Nordsjællands cykelhold fremme ved målet: Paris.

Glade deltagere på Team Rotary Nordsjællands cykelhold fremme ved målet: Paris.

Publiceret 25 August 2019 08:30