Høj sol og balloner over Lynge ved weekendens byfest og kræmmermarked. Foto: Jan F. Stephan

Høj sol og balloner over Lynge ved weekendens byfest og kræmmermarked. Foto: Jan F. Stephan

Se billederne: Lynge Byfest bød på høj sol, kræmmerrekord og tørstige gæster

Lynge Byfests 20 års jubilæum blev fejret i høj solskin. Byfesten satte rekord med 170 kræmmere, og det varme vejr fik gang i salget af øl og vand.

Af
Louise Mørch Vilster

Der blev slået flere forskellige rekorder, da Lynge Byfest blev afholdt i weekenden og samtidig kunne fejre 20 års jubilæum. Jubilæet blev blandt andet markeret med et stort optog fra Lyngehøjcentret til markedspladsen.

Vejret var heldigvis med byfesten, og det kunne mærkes på salget af drikkevarer, der steg med over 30 procent i forhold til sidste år. Det fortæller arrangør Jørgen Johansen, som derfor satser på et godt overskud i år.

"Det er gået fantastisk. Vi havde masser af gæster og ingen ballade, kun glade mennesker," siger han.

Flere kræmmere gav udfordringer

Antallet af kræmmere satte også rekord, da der var solgt 170 stadepladser. Det højeste antal kræmmere har hidtil været 64. De mange kræmmere gav dog nye udfordringer, såsom fordelingen af toiletter og en efterspørgsel på flere madsteder.

"Vi har lært noget af i år, og vi har spurgt kræmmerne, hvad vi kan gøre bedre. Måske skal vi lave en madgade hos kræmmerne. Vi har en ambition om, at vi skal være et af de store steder i Nordsjælland med kræmmere," siger han.

Jørgen Johansens ambitioner for byfesten rækker også ud over kommunegrænsen.

"Vi vil gerne være endnu større, vi har ikke fundet det rette leje endnu. Vi ønsker også at få gæster fra andre kommuner til byfesten," siger han.

Publiceret 26 August 2019 14:00