Se billederne: 400 elever dystede mod hinanden til idrætsdag

De er de ældre elever, der hjælper og instruerer de mindre elever til den årlige idrætsdag på Skovvang Stadion. Elever fra hele kommunen dystede i atletik, rundbold og fangeleg.

Af
Louise Mørch Vilster

Idrætsdag. Det er de ældre elever, der guider og hjælper de yngre elever til den årlige idrætsdag på Skovvang Stadion i Allerød. Fredag mødtes 3. klasser fra alle kommunens skoler til en dag med atletik, rundbold og fangeleg, dog undtagen privatskolen, der var forhindret.

Idrætsdagen har eksisteret i 23 år, og blev startet af en gruppe idrætslærere, der nu er pensioneret. Til dagen bliver klasserne blandet mellem hinanden på forskellige hold, så eleverne kan møde børn fra de andre skoler.

"Hovedformålet er, at de kan møde andre elever, " siger idrætslærer Annette Engstrøm, der er med til at arrangere dagen sammen med idrætslærere fra de andre skoler.

Ser op til de store

Ved alle aktiviteter stod 9. klasses elever fra Engholmskolen og tog tid, forklarede regler og hjalp med gode råd til for eksempel, hvordan det er bedst at lave kuglestød.

"Fin teknik," siger en 9. klasses dreng til en pige, der lige kastede en kugle.

Hun afleverer stolt et kort, hvor længden på hendes skud bliver noteret ned.

Annette Engstrøm mener, at det giver noget særligt, at det er andre elever, som står for at hjælpe til. Lærerne er dog hele tiden med på sidelinjen, og giver også en opsang til de ældre elever, hvis det går for langsomt med at komme i gang med aktiviteterne.

"Det fungerer godt med 9. klasses eleverne, for de synes, det er sjovt at vise de mindre, hvad de skal gøre. Og de små ser op til dem, så de har nok autoritet til, at de gør, hvad der bliver sagt," siger hun.

Skal forklares grundigt

Ved rundboldbanen er 15-årige Alexander Uhrenfeldt med til at motivere og instruere børnene.

"Er I klar, tre, to en, skyd. Godt gået," råber han til eleverne.

Han spiller selv fodbold i sin fritid og synes, at synes, at det er sjovt at være med til at hjælpe til.

"Man lærer lidt, hvordan det er at være leder. De gør, hvad vi fortæller, men det er svært for dem at forstå, hvis det ikke bliver forklaret godt nok," siger han.

"Ja, det skal forklares meget grundigt," tilføjer en af hans kammerater.

Idrætsdagen sluttede af med stafetløb, hvor fire elever fra hver skole løb mod hinanden, og til sidst var der præmieoverrækkelse med bamser i præmie.

"De er jo stadig små," siger Anette Engstrøm og smiler.

Publiceret 02 September 2019 10:20