Børnehuset Molevitten maler ”Hvordan fanger man en stjerne?” af Oliver Jeffers.

Børnehuset Molevitten maler ”Hvordan fanger man en stjerne?” af Oliver Jeffers.

Nye bogbænke er på vej: Fredag indvies de første i bymidten

Det er børn fra kommunens børnehaver, der har dekoreret de nye bogbænke, der fra på fredag udstilles i bymidten i Lillerød og i Lynge

Det er børn fra kommunens daginstitutioner, der i samarbejde med Allerød Bibliotek, har skabt de nye bogbænke, der allerede fra på fredag kan opleves i bymidten i Lillerød og fra på tirsdag i Lynge.

"Projektets overskrift har været 'Tættere på naturen', og børnene har læst ti billedbøger med naturen som omdrejningspunkt og har med hjælp fra billedkunstner Christina Hamre skabt ti kunstværker, der bringer beskuerne tætter på naturen og samtidig giver et farverigt indblik i børnenes univers". Det fortæller Gitte Klein, der er projektleder på Allerød Bibliotek, i en pressemeddelelse.

Bogbænkene er en del af Allerød Bibliotekers læsefestival ’Allerød Læser’, der finder sted den 9.-15. september og byder på en bred vifte af oplevelser for nye og erfarne læsere i alle aldre.

Officielle indvielser

Der er i alt blevet skabt ti nye bogbænke, og en del af dem indvies på fredag den 6. september i bymidten i Lillerød. Det foregår på Øen for enden af M.D Madsensvej klokken 16. Her vil borgmester Karsten Längerich og formand for Kultur- og Idrætsudvalget Viggo Janum byde velkommen.

Der serveres juice og boller til børnene, og både børn og voksne har mulighed for at få en guidet køretur mellem bænkene med tivolitoget Futte. Selvom den officielle indvielse først starter klokken 16, kører Futte allerede fra klokken 14.

Mens indvielsen af bogbænkene i bymidten i Lillerød altså finder sted allerede på fredag, bliver indvielsen i Lynge først afholdt tirsda den 10. september. Det sker klokken 16 på plænen foran Lyngehus Plejecenter, Hillerødvej 48A, og også her byder borgmester Karsten Längerich og formand for Kultur- og Idrætsudvalget Viggo Janum velkommen.

hhs

Sådan fordeles bogbænkene

I bymidten i Lillerød udstilles følgende bogbænke:

  • ”Orm får en ven”, fortolket af Ørnevang børnehus
  • ”Jacobs have”, fortolket af Børnehuset Firkløveret
  • ”Bjerget der ville rejse”, fortolket af Ravnsholtklyngen
  • ”På flyvetur med Alf og Dora”, fortolket af Lillerød børnehus
  • ”Træet, dyrene og os”, fortolket af Blovstrød børnehus
  • ”Bedstemor fugl”, fortolket af Skovvang børnehus
  • ”Da Boris fik gæslinger”, fortolket af Børnehuset Blommehaven
  • ”Træet: en troldebog”, fortolket af Børnehuset Blommehaven

I Lynge udstilles følgende bogbænke:

  • ”Hvordan fanger man en stjerne?”, fortolket af Børnehuset Molevitten
  • ”Bjerget i skoven”, fortolket af Børnehuset Molevitten

Publiceret 04 September 2019 11:37