Stressrådgiver Thomas Pape besøgte forleden Allerød Gymnasium. Foto: Allerød Gymnasium

Stressrådgiver Thomas Pape besøgte forleden Allerød Gymnasium. Foto: Allerød Gymnasium

Gymnasieelever fik gode råd af stresscoach

Af
Louise Mørch Vilster

Mobilvaner. Det er vigtigt at få gode studievaner fra starten som ny gymnasielev. Derfor fik Allerød Gymnasium den 28. august besøg af stressrådgiver og mentaltræner Thomas Pape. Han fortalte de nye 1.g elever, hvordan de kan opnå en bedre koncentration ved at ændre på deres mobilvaner.

Målet udover at give eleverne bedre koncentration er også at opnå en bedre mental trivsel og bedre præstationer.

"Pape fik eleverne til at tænke over nogle af begrænsningerne ved vores store afhængighed af mobilen. Eksempelvis havde han undersøgt, hvordan placeringen af ens telefon har betydning for ens performance, og resultaterne var slående. En opgave tager 1,5 gang længere tid at udføre, hvis man laver flere ting på én gang som for eksempel at tjekke telefonen, mens man laver lektier", fortæller Sonja Wærnes fra Allerød Gymnasium og fortsætter:

"Pape fik eleverne til at diskutere, hvilke grunde der er til, at de tjekker deres telefon så mange gange om dagen, og om det er dårlig stil at bruge sin telefon, når man er sammen med andre. På denne måde fik han aktiveret eleverne og sat tankerne i gang om deres digitale vaner. For som Pape startede sit oplæg med at udtale: Den sværeste vane at ændre er den vane, vi ikke ved, vi har. Hans mål for oplægget var derfor at få eleverne til at reflektere over deres vaner"., lyder det fra Sonja Wærnes og forklarer, at det aldrig var Papes interesse at nedkaste forbud for brugen af teknologi, han foreslog i stedet for eleverne og skolen, at man laver spilleregler for, hvordan vi er digitale i vores hverdag.

Publiceret 05 September 2019 00:00