Foto fra symfoniorkestrets første prøve i Allerød Musikskole: Mikkel Arnfred
Foto fra symfoniorkestrets første prøve i Allerød Musikskole: Mikkel Arnfred
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Nyt symfoniorkester fik flyvende start

Nordsjællands UngdomssymfoniOrkester (NUO) har haft en vellykket første prøve i Allerød Musikskole

Musikskolerne i Allerød, Rudersdal, Hørsholm, Hillerød og Furesø kommuner har oprettet et helt nyt symfoniorkester for børn og unge, indtil videre kaldet Nordsjællands UngdomssymfoniOrkester (NUO).

Fornylig havde det nye symfoniorkester første prøve på Allerød Musikskole, og meldingen fra prøven fra musikskoleleder i Allerød, Lars Peter Nielsen, lyder:

'Det var en fantastisk oplevelse at høre 60 børn og unge spille symfonisk musik. Takket være NUO's meget fine dirigent, Morten Ryelund, blev det en flyvende start.'

Læs også: Mange sagde tillykke til Kåre

NUO er et gratis tilbud til unge mellem 10 og 25 år i de fem kommuner. I NUO spiller elever og lærere sammen under ledelse af Morten Ryelund. Orkestret er for alle strygere, blæsere og slagtøj, som har spillet et par år og kan læse noder.

Symfoniorkestret mødes syv fredage fra kl. 17-20 hen over efterårs- og vintermånederne, og der øves på skift i de forskellige kommuner. Der afsluttes med en række koncerter, blandt andet i DR Koncerthuset.

NUO - der også kan findes på Facebook - er et samarbejde mellem Villy Saft Nielsens Fond og musikskolerne i de fem kommuner.

Publiceret: 19. Oktober 2017 10:27

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Allerød Nyt

ANNONCER
Se flere