“Det samme flertal har i årevis hævdet, at de kunne levere det hele: Lav skat, kvalitet i velfærden og masser af nybyggerier. Virkeligheden har dog indhentet dem, og Allerød er gået fra at have topkvalitet i velfærden til nu at have nogle af landets laveste budgetter til børn og ældre,
“Det samme flertal har i årevis hævdet, at de kunne levere det hele: Lav skat, kvalitet i velfærden og masser af nybyggerier. Virkeligheden har dog indhentet dem, og Allerød er gået fra at have topkvalitet i velfærden til nu at have nogle af landets laveste budgetter til børn og ældre," siger Miki Dam Larsen, S.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Også S og Radikale er ude af budgetforhandlingerne

“Velfærden svigtes,” siger de to partier

Socialdemokratiet og Radikale Venstre melder nu ud, at de også har forladt budgetforhandlingerne. Det samme har Enhedslisten meddelt, og SF har oplyst, at partiet har valgt ikke at deltage i forhandlingerne.

Årsagen til, at S og Radikale er trådt ud af forhandlingerne er 'et ultimativt krav fra borgmesteren om at stemme for byggeriet af en tennishal og et 'dryland', oplyser de to partiet i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ: Enhedslisten er ude af budget 2018

“Vi vil ikke lægge stemmer til nye idrætsbyggerier, når der samtidig er et skrigende behov for renovering og nybyggerier på skole- og dagtilbudsområdet. I stedet for at udarbejde en investeringsplan for at genoprette disse kerneområder, prioriterer det lille flertal i byrådet fortsat byggerier, som kan og bør vente, til vi har råd,” siger Miki Dam Larsen, S, og Klaus Fisker, Radikale.

De fortsætter:

“Det klinger derfor hult, når partier som Venstre, Konservative, Blovstrødlisten og Alternativet i valgkampen lover at prioritere kvalitet for børn, skoler og ældre, men i praksis gør det modsatte.”

LÆS OGSÅ: SF deltager ikke i forhandlingerne om budgettet

Miki Dam Larsen uddyber:

“Det samme flertal har i årevis hævdet, at de kunne levere det hele: Lav skat, kvalitet i velfærden og masser af nybyggerier. Virkeligheden har dog indhentet dem, og Allerød er gået fra at have topkvalitet i velfærden til nu at have nogle af landets laveste budgetter til børn og ældre. Det betyder pressede børneinstitutioner og plejecentre med tynd bemanding til de plejekrævende. Vi - S og Radikale - gik til forhandlingerne med målet om at ændre den kurs, men som forhandlingerne skred frem, mistede vi tilliden til, at det kunne lade sig gøre.”

Klaus Fisker supplerer:

“Vi er i konkurrence med flere nabokommuner om at tiltrække både nye borgere og kvalificeret arbejdskraft på alle niveauer, og også derfor er det meget vigtigt, at vi er 'konkurrencedygtige' på velfærdsområdet med gode skoler og dagtilbud. Kvaliteten her er med andre ord forudsætningen for en god kommunal økonomi og for langsiget bæredygtig udvikling af Allerød. Det er endnu flere og nye idrætsbyggerier derimod ikke.”

Socialdemokraterne og Radikale Venstre vil senere fremlægge deres egne budgetforslag, der prioriterer velfærd og økonomisk balance for de kommende år.

Vi er i konkurrence med flere nabokommuner om at tiltrække både nye borgere og kvalificeret arbejdskraft på alle niveauer, og også derfor er det meget vigtigt, at vi er 'konkurrencedygtige' på velfærdsområdet med gode skoler og dagtilbud,
Vi er i konkurrence med flere nabokommuner om at tiltrække både nye borgere og kvalificeret arbejdskraft på alle niveauer, og også derfor er det meget vigtigt, at vi er 'konkurrencedygtige' på velfærdsområdet med gode skoler og dagtilbud," siger Klaus Fisker.

Publiceret: 06. September 2017 14:06

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Allerød Nyt

Valget netop nu
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt