Formanden for Rådet for Bæredygtig Udvikling i Allerød, Hans Philipsen, prismodtager Kurt Borella og borgmester Jørgen Johansen ved prisoverrækkelsen. Foto: Michael Braunstein
Formanden for Rådet for Bæredygtig Udvikling i Allerød, Hans Philipsen, prismodtager Kurt Borella og borgmester Jørgen Johansen ved prisoverrækkelsen. Foto: Michael Braunstein
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Pris til Kurt Borella

Bæredygtighedsprisen 2017 blev uddelt 7. oktober

Kurt Borella fik lørdag overrakt Bæredygtighedsprisen 2017 på Allerød Bibliotek af Rådet for Bæredygtig Udvikling i Allerød.

Prisen blev overrakt af rådets formand, Hans Philipsen, der påpegede, at prisen uddeles til en person, organisation eller virksomhed for særlig indsats for bæredygtig udvikling.

“Rådet har peget på en person, som har viet hele sit liv til naturen. Han har arbejdet med plejeplaner og adgang til alle vores naturområder i Allerød de sidste 32 år. Og da han gik på pension, var overskrifte: 'Naturen i Allerød går på pension',” sagde Hans Philipsen og fortsatte:

“Børstingerød Mose, som ligger tæt på hans bopæl, var det første område, hvor han lagde sin kærlighed skarpt forfulgt af Allerød Sø og Kattehale Mose. Han havde en finger med i skovrejsningen af Årtusindeskifteskoven og den senere udvidelse af skoven.”

“Lynge Natur- og fritidsområde har han også haft fat i, og vi kan takke ham for alle de stier og høslæt, og beskæring af buske og træer, så man kan komme frem i området. Han var også medvirkende til udsætning af sommerfuglen Mørk Pletvinge i Børstingerød Mose med et godt resultat.”

“Samtidig har han en enestående naturhave, og han har holdt åben have med overskriften: 'Skab dit eget naturreservat'.”

“Nu er han gået på pension, og han har skrevet PHD - pensionist hele dagen - på sit visitkort, men det afholder ham ikke fra at køre rundt og holde øje med sine naturområder,” sagde rådsformanden.

Publiceret: 10. Oktober 2017 11:22

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Allerød Nyt

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt