Camilla Juhl Lemche - ansat som kok på Allerød Privatskole.

Camilla Juhl Lemche - ansat som kok på Allerød Privatskole.

Allerød Privatskole ansætter kok

Camilla Juhl Lemche har en baggrund fra blandt andet Søllerød Kro og Aarstiderne

Af
Af Michael Braunstein

Allerød Privatskole har ansat en kok, Camilla Juhl Lemche, til at varetage madlavningen på skolen, og i en pressemeddelelse understreger privatskolen, at det er med glæde og stolthed, at man annoncerer nyheden.

Camilla Juhl Lemche er oprindeligt uddannet kok fra Søllerød Kro under Søren Gericke, og har i en del år bl.a. arbejdet for Aarstiderne på Krogerup Avlsgaard i Humlebæk i såvel deres køkken som i deres populære skoleprojekt 'Haver til Maver'.

Derudover har hun været selvstændig samt drevet sin egen private kokkeskole. De seneste fire år har Camilla Juhl Lemche arbejdet som kok på en skole i Fredensborg Kommune, hvor hun har drevet sund kantine, og bl.a. for dette arbejde modtaget det økologiske sølvmærke.

"Jeg er drevet af interessen for sundhed og sund fornuft. For mig er det en selvfølgelighed, at mad bliver lavet fra bunden med gode råvarer og mange grøntsager, at brødet er hjemmebagt af ordentligt mel, at vi gør os umage for at få den bedste smag frem. For mig er sundhed også en lækker kage bagt af gode råvarer," siger Camilla Juhl Lemche.

Den nye kok på Allerød Privatskole ser en stor værdi i, at eleverne er med i arbejdet i køkkenet, at elever lærer om mad, bruger deres sanser og er medproducent på den daglige frokost til alle på skolen.

"Det gør mig glad at arbejde med børn. At møde dem dér, hvor de er, at have det sjovt i indlæringen, at åbne deres øjne og sanser i forhold til smag, og få dem til at mærke hvor stor betydning maden har for os. Jeg møder børnene med smil, varme og tillid, og også bestemthed og forståelse. Og jeg får meget tilbage fra dem," siger Camilla Juhl Lemche.

Allerød Privatskoles mål om, at sundheden og det fælles måltid skal være en stor del af grundlaget for skolen, går lige i hjertet på den nye kok.

"Dét er en sublim opbakning at få, og det giver rigtig meget plads til at fokusere på at lave skøn og varieret mad og skabe et dejligt hjerterum på skolen. Et køkken og et spiserum, hvor alle føler sig velkomne, og hvor meget kan lade sig gøre i samarbejde med både børn og voksne. Det ligger mig meget på sinde at drive et køkken, hvor alt bliver brugt, så der er et minimalt madspild. Hvor økonomien hænger sammen ved at arbejde i balance med råvarerne, og en overvejende økologisk tankegang, hvor man bruger mange grøntsager, linser, bønner med mere - og hvor dét kød, vi bruger, er fra dyr, der har haft det godt," siger Camilla Juhl Lemche.

Hun tiltræder 1. august 2016.

Allerød Privatskole holder i øvrigt åbent hus lørdag 18. juni fra kl. 14.00-16.00, hvor der vi være mulighed for at møde kokken og få smagsprøver – og møde skoleledelsen, lærere og initiativgruppen.

Publiceret 16 June 2016 09:00