Allerød Privatskoles leder Mikkel Kofod Løvenhøj.

Allerød Privatskoles leder Mikkel Kofod Løvenhøj.

"Jeg har altid haft en skole i maven"

Allerød Privatskoles leder Mikkel Kofod Løvenhøj sætter sit eget præg på Allerøds nye skole

Af
Mads Hussing

Allerød Nyt har været på besøg hos Allerød Privatskole, der efter over et års tilløb bød eleverne velkommen i august måned i år, og som derfor har kørt i lidt over to måneder.

Avisen har taget en snak med privatskolens leder Mikkel Kofod Løvenhøj og to af initiativtagerne, bestyrelsesmedlem Michael Nørregaard og bestyrelsesformand Kim Zillo Rokamp, om optakten til åbningen og om de første måneder af skoleåret.

"Den vigtigste opgave har været at få ansat de rigtige lærere og det rigtige personale. Vi har fundet nogle ildsjæle, så det er gået rigtigt godt," siger Mikkel Kofod Løvenhøj, der håber på, at skulle ansætte flere lærere og SFO-personale i løbet af foråret.

"Hvis vi rammer 150 elever mere, så betyder det seks-syv lærere og tre pædagoger," siger Mikkel Kofod Løvenhøj.

Allerød Privatskolen har mødt en massiv opbakning fra de forældre, der har sendt deres børn i den nye skole i de flotte lokaler på Sortemosevej mellem Lillerød og Blovstrød.

"Forældrene er kommet med den rigtige energi. De vil os gerne," siger Mikkel Kofod Løvenhøj, der også forklarer, at der bliver stillet krav til både elever og forældre fra skolens side.

"Det handler ikke om at være en eliteskole, man kan godt være ord- eller talblind, men man skal gøre det bedste, man kan. Man skal gøre sig umage," forklarer Mikkel Kofod Løvenhøj, der siger, at der er 220 børn på skolen, og der er bestemt også børn med udfordringer.

"Det hjælper, at der står en tydelig lærer, at bestyrelsen er tydelig, og at jeg er tydelig," siger Mikkel Kofod Løvenhøj, der blandt andet står og tager imod børnene ved busstoppestedet hver morgen klokken 07.44.

"Der er lidt trafikale udfordringer. Vi kunne godt tænke os en fodgængerovergang, men indtil det er kommet, så står Mikkel eller en anden og følger alle over vejen," fortæller Michael Nørregaard.

På Allerød Privatskole må man ikke have beskidte sko på indendørs.

På Allerød Privatskole må man ikke have beskidte sko på indendørs.

Kortere skoledag

Når man går i 3. klasse på Allerød Privatskole, så har man 27 skemalagte timer om ugen. Der er lektiecafé tre eftermiddage om ugen, men det er frivilligt, om man vil deltage i dem.

"De får lektier med hjem, og det er en kæmpehjælp til os forældre. Vi kan se, hvor de er fagligt, og vi er sammen om skolen," siger Kim Zilo Rokamp.

Udover en kort skoledag, så er der også differentieret undervisning.

"Det gælder om, at de bliver holdt til ilden. De skal udfordres på det niveau, de er på," siger Mikkel Kofod Løvenhøj.

Starte en skole

Mikkel Kofod Løvenhøj har ikke bare skiftet jobbet som viceskoleinspektør ud med jobbet som inspektør, han har også fået muligheden for at sætte sit præg på en helt ny skole.

"Jeg har altid haft en skole i maven," siger Mikkel Kofod Løvenhøj, der befinder sig godt i rollen som den første skoleinspektør.

"Nogle ting kan gro fast, men her er intet, som det plejer. Traditioner kan være rigtig godt, men det er også godt at ryste posen. Jeg elsker at gå forrest, men det er også sjovere at gå forrest, når man har en masse gode folk bag sig," siger Mikkel Kofod Løvenhøj.

Der bliver lavet mad hver dag til alle skolens elever. Der er ansat en kok, og i dag hjælper blandt andre skolens bestyrelsesformand Kim Zillo Rokamp (i baggrunden) til.

Der bliver lavet mad hver dag til alle skolens elever. Der er ansat en kok, og i dag hjælper blandt andre skolens bestyrelsesformand Kim Zillo Rokamp (i baggrunden) til.

Starter indskrivning igen

Nu begynder indskrivningen på privatskolen igen. Skolen håber, at der bliver elever nok til to spor på alle årgange. Det vil betyde op til 150 elever mere på skolen.

"Vi håber selvfølgelig på at bevare den pionerånd, der er på skolen nu. Det er en udfordring at bevare den gejst, som man ser nu, når vi ikke er spritnye længere," siger Mikkel Kofod Løvenhøj.

Der er bygget et helt nyt fysiklokale, som står klart til skolens elever.

Der er bygget et helt nyt fysiklokale, som står klart til skolens elever.

Ingen fokus på 2:2-modellen

De tre fra Allerød Privatskole taler ikke på noget tidspunkt om de resterende skoler i kommunen eller om 2:2-modellen. Det sker kun, da Allerød Nyt spørger til resten af kommunens skoler.

"Der er ingen diskussioner om 2:2-modellen her, og vi har ingen intention om at tale noget ned. Jeg taler meget om, at der er stærke kræfter på skolerne derude," siger Michael Nørregaard og Kim Zillo Rokamp fortsætter:

"Vi har fokus her, så det er ikke interessant, hvad der sker på de andre skoler. Vi skal gøre skolen til et godt sted at være, så vi kan konkurrere med de andre skoler i Allerød, der er supergode og har ressourcestærke forældre."

I den kommende periode er der indskrivning for nye elever, og der er planlagt informationsaften for kommende 0.klasser 3. november. Det er planen, at der skal starte en Mini-SFO til maj måned, og alle de nye klasser begynder til august næste år.

I SFO'en er der indrettet forskellige rum.

I SFO'en er der indrettet forskellige rum.

Publiceret 23 October 2016 11:30