Jussi - biografi om forfatteren

Jonas Langvad Nilsson har skrevet en biografi om manden, de fleste danskere er på fornavn med

Af
Mads Hussing

Den tidligere Allerød-forfatter Jussi Adler-Olsen er på få år blevet et velkendt navn i både Danmark og udlandet. Hans bøger om Carl Mørck - der bor i Magnolievangen i Lillerød - og hans to medhjælpere Assad og Rose udkommer over hele kloden og har solgt i mere end 16 millioner eksemplarer.

Serien er ved at blive filmatiseret, og når han ankommer til Tyskland, verdens vigtigste bogmarked, modtages han som en rockstjerne.
I biografien om Jussi, der er udgivet i slutningen i af maj måned svarer Jussi blandt andet på, hvad det kræver blive en international bestsellerforfatter

Om det har en pris, og hvorfra evnen kommer til at beskrive bestialske mord og menneskelig ondskab af en anden verden.

Biografien Jussi viser hidtil ukendte sider af en af Danmarks mest succesfulde forfattere. Det er på en og samme tid et danmarksbillede og historien om en dreng, der voksede op på tre forskellige sindssygehospitaler og blev venner med de patienter, som ikke var raske nok til at færdes i samfundet udenfor.

Biografien handler også om romanernes tilblivelse, at stå ansigt til ansigt med døden. Ikke bare én, men flere gange, at være iværksætter og forretningsmand med sans for at gøre en god handel.

Derudover er der mulighed for at komme med bag kulisserne til filmatiseringerne, at få et indblik i Jussis stædighed, karriere, hårde arbejde og den lille smule held, der også skal til og at finde ud af, at Jussi kan være stor i slaget, og at han ikke er bange for at drømme stort.

Bogen kom på gaden 31. maj og er på 408 sider.

Om forfatteren

Jonas Langvad Nilsson er født i 1974 og er uddannet journalist. Han har skrevet portrætter af en lang række danskere. Han har tidligere udgivet bøgerne Skurk om skuespilleren Torben Jensen og Amerikanske portrætter, der er en fagbog om portrætjournalistik. Siden 2006 har han arbejdet på magasinet Euroman.

Jonas Langvad Nilsson har i mere end fem år fulgt Jussi Adler-Olsen og har interviewet omkring 150 kilder rundt om hovedpersonen.

Publiceret 09 June 2017 09:32

Allerød Nyt nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Allerød Nyt
SENESTE TV