Håndværker hoppede ind af Anjas soveværelsesvindue

Allerød Nyt har modtaget henvendelser fra flere frustrerede beboere i Ørne- og Uglevang, der synes, at renoveringsprojektet har taget for lang tid

Af
Mads Hussing

Der er mange frustrerede borgere i Ørne- og Uglevang. Renoveringsprojektet har været igang længe, og tidligere har vi også omtalt en konflikt på stilladsområdet, der gjorde, at nogle folk oplevede, at arbejdet gik i stå i meget lang tid. Allerød Nyt har fået flere henvendelser fra folk i området, der er frustrerede, vrede og fortvivlede.

Anja Helova Nûk Hansen fra Uglevang har skrevet en længere mail til Allerød Nyt om sine oplevelser. Hun har blandt andet oplevet en håndværker, der klokken 06.55 hoppede ind af hendes soveværelsesvindue.

“En håndværker hopper ind gennem mit soveværelsesvindue klokken 06.55 og råber 'godmorgen - så står vi op', mens jeg har overnattende gæster. Det er ekstremt uacceptabelt og grænseoverskridende og klart en overskridelse af privatlivets fred,” siger Anja Helova Nûk Hansen, der også fortæller om, at hun i perioder ikke har haft vand, ikke har haft varme, og der har været hul mellem taget og vinduet.

Anja Helova Nûk Hansen mener også, at hun har fået at vide, at der ikke ville komme en ekstra varmeregning.

“Jeg, samt mange andre, har søreme fået ekstra varmeregning, selv om virksomheden Dahl sendte en skrivelse ud lydende på, at vi bare skulle skrue op for de resterende radiatorer, da vi ikke ville blive krævet ekstra i varmeregning,” siger Anja Helova Nûk Hansen, der nu mener, at hun igen er i uvished om renoveringen.

“Nu står vi igen i uvisheden om et varsel, der blev sendt ud angående vinduer, fuger samt gardinkasser, der skal skiftes samt nedtages igen grundet ingen isolering mellen vinduerne, i fugerne eller gardinkasserne, hvilket vil bevirke, at vi vil komme til at mærke stor træk til efteråret og vinter og vil fryse igen. Hvad skal der til, før der er en eller nogen, der tager ansvaret? Kan det være rigtigt, at vi beboere skal forblive i det her bondefangeri?” spørger Anja Helova Nûk Hansen.

Lever med rotter og byggerod

Fra Tanne Kiel i Ørnevang har Allerød Nyt også modtaget en beretning om et renoveringsprojekt, der efter hendes mening er gået helt galt.

“Fra byggeriets start i okt. 2015 og igennem hele forløbet, har vi beboere kæmpet en ulige kamp med et meget omfattende renoveringsprojekt, der på rigtig mange måder har båret præg af både kaos, manglende overblik og manglende kontrol fra bygherres, rådgivers og projektlederes side - alt sammen fordi man ikke har haft styr på, hvad de enkelte arbejder egentlig omfattede, og fordi man ikke har afsat tilstrækkelige ressourcer til et så omfattende renoveringsprojekt,” fortæller Tanne Kiel remser op, hvad hun og andre beboere lever med:

Byggerod, øredøvende larm, - varslinger, der ikke overholdes eller er misvisende, rotter i haver, kældre og på enkelte køkkenborde, byggesjusk ellerbyggefejl - flere af de omfattende arbejder skal laves om, huller i og omkring vinduer med udsigt til (og kulde fra) den fri natur i vinterhalvåret, døre der er spærret og gør udgange ufremkommelige i tilfælde af brand, vandskader, som følge af utilstrækkelig og fejlagtig afdækning af tag, opgravede haver (i halve år) grundet kloakarbejder, folk der har fået store ekstra regninger på varme og el, som de ikke har fået godtgjort, håndværkere har ødelagt inventar hos beboere – som ikke erstattes, og derudover har Boligkontoret Danmark varslet stigning i huslejen fra 1. oktober, selvom de ikke er færdige.

“De senste halvandet år har vi betalt fuld husleje, på trods af, at store dele af mange boliger har været helt eller delvist ubeboelige,” fortæller Tanne Kiel.

Publiceret 04 July 2017 08:30

SENESTE TV