Forslag til ny kommuneplan i høring

Allerød byråd har vedtaget at sende forslag til Kommuneplan 2017-2029 i høring i 11 uger frem til 22. august

Af
Mads Hussing

Frem til 22. august er det muligt at komme med kommentarer til den kommende kommuneplan.

Kommuneplanen beskriver kommunens hovedstruktur og giver rammerne for byens fremtidige planlægning. Kommuneplanen er en udmøntning af de strategiske mål, der er sat i den planstrategi, som byrådet vedtog i 2015. Planstrategien indeholdt en forventning om vækst i de kommende år på befolkningsdelen, og mulighederne for konkrete boligudbygninger er nu udmøntet i forslaget til kommuneplanen.

Ændringerne i forhold til f.eks. nye boligområder og trafikstier supplerer de gældende muligheder herfor. Forslag til kommuneplan indeholder derudover også en rækkefølgeplan, hvoraf man kan se den forventede rækkefølge for udbygningen. Det skriver Allerød Kommune i en pressemeddelelse.

“I byrådet er vi bevidste om, at kernevelfærden for både nuværende og fremtidige borgere skal blandt andet sikres gennem en by- og boligudvikling og gennem udvikling af vores institutioner,” siger borgmester Jørgen Johansen og fortsætter:

“Det ligger byrådet på sinde, at det er en udvikling i balance. Planstrategi 2015 indeholdt den strategiske retning herfor. Fx ønsket om varierede boligtyper, så vi på en gang skaber bedre muligheder for såvel vores ældre, enlige og unge som nye børnefamilier. Med forslag til kommuneplan 2017 er vi et skridt videre i denne retning.”

Forslag til kommuneplanen findes på alleroed.dk, hvorfra man kan sende høringssvar direkte. Man kan dog også sende dem pr. mail til planogbyg@alleroed.dk eller via brev til Allerød Kommune, Bjarkesvej 2, 3450 Allerød.

Publiceret 10 July 2017 10:45

Allerød Nyt nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Allerød Nyt
SENESTE TV