Allerød Ungdomsskole tilbyder masser af muligheder

Ny sæson er lige om hjørnet

Af
Michael Braunstein

Michael Braunstein

Tilmeldingen til den nye sæson på Allerød Ungdomsskole er nu skudt i gang med spændende fritidstilbud til alle 13-17 årige i kommunen.

Det nye kursusprogram byder på masser af muligheder for at dygtiggøre sig fagligt og socialt, game, tage knallertkørekort, spille musik eller være kreativ. Og hvis man har brug for at bevæge sig efter en lang skoledag, er der igen i år både beastmode-boksning, høvdingebold og hockey på programmet sammen med bl.a. zumba, styrketræning og yoga.

Madlavningskurserne er fortsat i høj kurs blandt de unge. På ungdomsskolens 13 gastronomi-kurser kan man i år som noget nyt bl.a. deltage i den store bagedyst, prøve kræfter med streetfood/thaimad og god gammeldags 'mormormad'. Der bliver også mulighed for udendørs madlavning på 'nak og æd-holdet'.

En anden nyhed er, at dykning er sat på programmet som 2. valgfag og vil foregå om onsdagen fra kl. 19.00-21.20.

Hvis man gerne vil blive bedre til at fremlægge, sige mere i timerne, tackle udfordringer og håndtere stress, er Ungdomsskolens U-Academy et godt bud. U-Academy danner rammen om et væld af korte kurser i personlig udvikling, hvor de unge får et personligt løft og masser af inspiration til at ændre adfærd.

Som noget helt nyt kan de unge fra i år få hjælp til at overvinde angst på forløbet 'Chilled', der starter til november. Forløbet strækker sig over 10 gange og giver de unge metoder til at håndtere angst i hverdagen. Forældrene deltager også i forløbet, så de unge bliver støttet hjemmefra.

“U-Academy er målrettet de unge, der gerne vil gøre en positiv forskel for sig selv og gøre skolelivet og hverdagen lettere,” fortæller Ulla Holtze, der underviser på samtlige U-Academy-kurser. Hun fortsætter:

“I udgangspunktet er det for mange lidt flovt at skulle bede om hjælp, men i virkeligheden er det en kæmpe styrke at finde modet til at få gjort noget ved det, der driller. Det er sådan, at man bringer sig selv tre skridt foran.”

Årets ungdomsskoleprogram bliver omdelt på skolerne. Man kan læse mere om kurserne og tilmelde sig på ungdomsskolens hjemmeside: www.a-u.dk

Publiceret 21 August 2017 08:00

Allerød Nyt nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Allerød Nyt
SENESTE TV