Video:

Børge gør en KÆMPE forskel i Lynge

For 15 gang blev årets Lyngeborger kåret ved Lynge Byfest og Kræmmermarked i weekenden. I år blev vinderende Børge Nissen

Af
Af Kristina Pihl

Det var en stolt og overrasket Børge Nissen, der i weekenden modtog prisen som årets Lyngeborger. Børge Nissen blev hædret for sit store engagement og frivillige arbejde for det lokale byliv i Lynge. Selv om han var stolt over prisen, var det også en meget beskeden Børge Nissen, der tog imod titlen som årets Lyngeborger.
“Jeg føler mig lidt flov, for jeg synes der var andre, der fortjente prisen, men samtidig er det jo også dejligt. Nu står jeg for alt det praktiske, og det ses meget, men når jeg tænker på, hvad resten af bestyrelsen står for med papirer, ansøgninger, annoncer osv. De laver et ufattelig stykke arbejde, ”, siger Børge Nissen.
Det er 15 år i træk, at Nordea i samarbejde med Lynge erhvervsforening uddeler prisen Årets Lyngeborger. Titlen går til en eller flere personer, der har gjort en særlig indsats for Lynge by og omegn -  både på det sociale, kulturelle, erhvervsmæssige eller humanitære område. Ud over tilten modtager vinderen også 10.000 kroner.
Selv om modtageren var meget beskeden, var hans medfrivillige dog ikke i tvivl om, at han havde fortjent titlen som årets Lyngeborger.
“Jeg har kendt Børge i mange år, og han er et usædvanligt godt valg. Jeg læner mig meget op af Børge, han er en utrolig arbejdskraft for os i byfesten”, fortæller formand for Lynge Byfest, Knud Rasmussen.
 

De unge skal overtage

Børge Nissen frivillige arbejde tæller blandt andet 40 år som aktiv i Lions Park, frivillig ved Lynge Byfest og Kræmmermarked og mere end 10 år som kirkeværge i Lynge Kirke.
Selv om nyder de mange timer i det frivillige arbejde, har han været glad for, at han sammen med andre lyngeborgere kan samles om det.
“Uden frivilligt arbejde tror jeg, samfundet går i stå, for det er blevet hård og koldt meget af det. Men det at man kan samles om noget frivilligt arbejdet, det er guld hver, og det giver også meget til en selv” fortæller han. 
Selvom Børge Nissen er rundet de 77 år og  stadig er frisk, mærker han også, at alderen begynder at påvirke ham. Han håber derfor, at flere unge yngre kræfter vil træde til og blive en del af det frivillige arbejde i Lynge.
“Problemet er, at vi bliver ældre, og derfor skal der flere unge til. Det der er problemet med de unge er, at de har ikke tid, fordi børn i dag tager så meget tid. Det er først, når børnene flytter fra reden, at folk begynder at have tid til frivilligt arbejde, og det er dem, vi skal have fat i” siger Børge Nissen.

Publiceret 28 August 2017 09:10

Allerød Nyt nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Allerød Nyt
SENESTE TV