Erhvervsklima:

Allerød Kommune går klart frem

I en ny undersøgelse om erhvervsklimaet i danske kommuner har Allerød Kommune oplevet stor fremgang

Af
Af Kristina Pihl

I årets erhvervsklimaundersøgelse fra Dansk Industri er Allerød Kommune gået 23. pladser frem. I undersøgelsen er virksomheder blevet spurgt, hvor tilfredse de er med deres kommunes indsats på en række erhvervsrelevante områder. I år ender Allerød på en samlet 41. plads, hvilket er en klar fremgang sammenlignet med sidste års 64. plads.

Borgmester Jørgen Johansen (K) glæder sig over kommunens store fremgang.

“Undersøgelsen ser rigtig godt ud. Vi er en af de tre kommuner i Nordsjælland, der har haft fremgang. Vi har dermed opnået vores mål med at komme tættere på vores virksomheder” lyder det fra borgmesteren.

Allerød i top 10

Det er ottende gang, at undersøgelsen bliver offentliggjort, og i år har 7600 virksomheder deltaget.

Gennem en spørgeskemaundersøgelse er virksomhederne blandt andet blevet spurgt om kommunens sagsbehandling, trafikforhold, skatte- og afgiftsniveau. Sammen med offentlig statistik er de 96 kommuner, der har deltaget i undersøgelsen, blevet rangeret på listen efter det bedste erhvervsklima.

Allerød Kommune er i årets undersøgelse blandt de kommuner, der har haft den største fremgang siden sidste års undersøgelse. Tiltrods for den store fremgang, mener borgmester også, at der fortsat er plads til forbederinger.

“Fremadrettet skal vi fortsat være i dialog med vores virksomheder, og vi skal i højere grad skabe relationer og kontakter med virksomheder, så de føler de er en del af noget større. Vi vil gerne være et sted, hvor virksomhederne kan blomstre, og hvor der kan skabes arbejdspladser. En anden vigtigt ting er, at vi fremadrettet kan skaffe kvalificeret arbejdskraft til kommunen, derfor skal vi også fortsætte med at videreudvikle vores samarbejde med både folkeskoler og erhvervsskoler”, siger Jørgen Johansen.

Publiceret 05 September 2017 13:30

SENESTE TV