Grete Jessen fik frivillighedsprisen

Årets prismodtaget blev hædret på grund af sit store frivillige arbejde med kor og musik i Blovstrød og med sociale og kulturelle aktiviteter for menigheden i Blovstrød Kirke

Af
Michael Braunstein

Michael Braunstein

Årets Frivillighedspris 2017 i Allerød Kommune gik til Grete Jessen. Hun fik prisen på grund af sit store frivillige arbejde med kor og musik i Blovstrød og med sociale og kulturelle aktiviteter for menigheden i Blovstrød Kirke.

Prisen blev overrakt af formanden for Sundheds- og Velfærdsudvalget, Olav B. Christensen, i Skoven 4.

“Anledningen til at prisen overrækkes i dag er, at det er Frivillig Fredag i Danmark. Årets tema er 'Vis Værdien', og ved at markere denne dag og overrække en pris markerer vi, hvordan frivilligheden bidrager med værdi, både til samfundet og for den enkelte,” sagde Olav B. Christensen og fortsatte:

“Som formand for Sundheds- og Velfærdsudvalget er det mig en stor glæde at kunne overrække prisen til en lokal borger - og bruge anledningen til at markere og anerkende, at vi har mange frivillige borgere, som bruger tid på at gøre noget sammen med og for andre i Allerød Kommune. Det er værdsat af byrådet. Vi er mange, der mener, at det frivillige arbejde er noget, som vi må tilskynde til, og en af måderne at gøre det på, er at påskønne det.”

“Selv føler jeg, at Allerød er noget særligt på grund af omfanget af det frivillige arbejde og foreningslivet i det hele taget, som i høj grad drives af frivillige. Jeg synes også, at årets indstillede kandidater med stor tydelighed underbygger dette.”

Olav B. Christensen omtalte derefter de tre indstillede kandidater. Foruden Grete Jessen var Ole Kræmmer, Parkinson 3450 Cafeen, indstillet, og det samme var Svava Lykkegaard Hansen - sidstnævnte for en årelang frivillige indsats som daglig leder af og ildsjæl for 'Depotet'.

“I mere end 50 år har Grete Jessen ydet en helt enestående frivillig indsats for borgere i Blovstrød i almindelighed og i forbindelse med Blovstrød Kirke i særdeleshed. Grete har været en bærende kraft i koret som inspirator og i de senere år som uformel leder af Blovstrøds Kirkes Kor,” begrundede Olav B. Christensen valget af Grete Jessen - og han fortsatte:

“Kære Grete. Nogle af de ytringer, der kom op, da du blev foreslået som årets frivilllig var f.eks. 'endelig', 'hvem ellers' og 'der kunne ikke findes nogen bedre'.”

“Mange tak for din indsats, Grete Jessen, du har lagt mange kræfter og et utal af timer i dit arbejde for andre. Du har vist værdien af fællesskab og sociale relationer med det kulturelle og det musikalske som omdrejningspunkt. Jeg vil på Sundheds- og Velfærdsudvalgets vegne gerne ønske dig alt godt fremover,” sagde udvalgsformanden.

Publiceret 03 October 2017 09:00

SENESTE TV