Nytårshilsen fra Karsten Längerich:

“2018 bliver et spændende år”

Her ved årets slutning er det tid til at se tilbage på året, som er gået og året, som kommer. 2017 har på mange måder været et godt år. Det går godt i både Allerød og resten af Danmark.

Økonomien har det godt efter flere års krise, beskæftigelsen er høj, vores erhvervsliv klarer sig godt, vi har fået styr på flygtningestrømmen og vi kan nu fokusere på at skabe god integration for de flygtninge, som skal blive her.

I Allerød kan vi være stolte af at næsten alle unge tager en ungdomsuddannelse og sundhedstilstanden er rigtig god - også højt op i alderen. Unge som ældre er aktive i foreninger og fællesskaber i Allerød, som gør en kæmpe indsats med at skabe indhold og sammenhold for en masse borgere i kommunen. Dem vil jeg gerne takke, og specielt sende en stor tak til alle de frivillige ildsjæle. Uden jer, var vi ikke det lokalsamfund, som vi er.

Læs også: Längerich om ekstra penge til kernevelfærden: "Jeg er en meget glad kommende borgmester"

Der er nu gået en måned siden vi havde kommunalvalg, og vi står overfor begyndelsen på en ny byrådsperiode på 4 år. Jeg synes, at vi har fået indgået en rigtig god konstitueringsaftale. Det er en politisk aftale, som er meget bred og som er indgået af seks ud af otte partier i det nye byråd. Jeg har med glæde noteret, at de to øvrige partier også synes, at aftalen har mange gode elementer.

Jeg glæder mig derfor til at samarbejde med hele byrådet i de kommende år og virkeliggøre den.
Vi har allerede gennemført det første og måske mest konkrete punkt i aftalen. Torsdag før jul besluttede byrådet at afsætte yderligere 10 mio. kr. årligt til kernevelfærden. Helt konkret afsættes der 4 mio. kr. ekstra til skolerne, 3 mio. kr. til ældreplejen og 3 mio. kr. til dagtilbuddene – uden at forældrebetalingen stiger. Det var et ønske, som vi var mange partier, der fremførte i valgkampen.

Derfor gør det mig også ekstra glad, at det kan gennemføres så hurtigt og i bred enighed. Jeg håber, at det er vi kommer til at arbejde i byrådet fremover.

Læs også: Så fik Längerich borgmesterkæden på

I 2018 kommer vi til at arbejde med mange andre spændende politiske projekter. Vi har bl.a. en udfordring i bymidten med mange tomme butikslokaler. I efteråret har vi dog set et par nye lejemål blive indgået og jeg håber, at den trend vil fortsætte. Vi skal samtidig se på hele bymidten, og her tror jeg at etableringen af Kulturtorvet og udbygningen af Mungo Park vil være en katalysator, som kan bidrage til at skabe mere liv. Vi skal også se på mulighederne, for at opfylde flere Allerød-borgeres ønske, om at komme til at bo mere centralt i både Lillerød og Lynge.

Sidst på året skal vi åbne den første af to nye daginstitutioner i Blovstrød. De institutioner, som vi har i dag, er ikke tidssvarende, og vi vil meget gerne vise de nye borgere, der flytter til Blovstrød, at kommunen satser på byen. Samtidig har vi bestilt en bygningsanalyse af de nuværende institutioner, så vi kan lægge en langsigtet plan for renovering og udbygning af både skoler og daginstitutioner, så børnene kan få bedre rammer i de første og formgivende år.

Afslutningsvis vil jeg gerne takke for et godt og spændende år. Jeg glæder mig som ny borgmester til at samarbejde med alle borgere, ansatte, foreninger, politikere og erhvervsdrivende i Allerød næste år.

I ønskes alle et rigtigt godt nytår!

Karsten Längerich

Publiceret 28 December 2017 07:00

SENESTE TV