Susanne Due Kristensen er bestemt ikke tilfreds med, at endnu en sundhedsminister har afvist regionens ønske om at udvide Nyt Hospital Nordsjælland med et produktionskøkken. Illustration: Herzog & de Meuron - Vilhelm Lauritzen Arkitekter.
Susanne Due Kristensen er bestemt ikke tilfreds med, at endnu en sundhedsminister har afvist regionens ønske om at udvide Nyt Hospital Nordsjælland med et produktionskøkken. Illustration: Herzog & de Meuron - Vilhelm Lauritzen Arkitekter.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Regionsrådsmedlem: “Det er knald i låget”

Nu skal regionen ud at investere i at udvide hospitalskøkkenet i Herlev for at kunne levere til Hillerød i stedet for at bygge nyt produktionskøkken fra starten. Regionsrådsmedlem Susanne Due Kristensen kalder det “vanvittigt”

“Jeg synes, det er brandærgerligt”.

Regionsrådsmedlemmet Susanne Due Kristensen, S, som også sidder i byrådet i Hillerød, er meget frustreret over, at Region Hovedstaden endnu engang har fået nej til at udvide byggeprojektet Nyt Hospital Nordsjælland med et produktionskøkken.

Håbet var denne gang at få lov til at bygge køkkenet som et offentligt-privat partnerskab, men også denne gang gav sundhedsministeren afslag - det fjerde afslag i rækken.

Men problemet er, at regionen nu skal ud at udvide køkkenfaciliteterne på hospitalet i Herlev og bruge penge på at transportere maden her fra og til Hillerød, hvor den så skal anrettes til patienterne i et anretterkøkken.

“Det bliver dyrt for skatteborgerne, så vi først skal udvide i Herlev, og så senere bygge et produktionskøkken i Hillerød. Det skal vi bruge rigtig mange penge på, og det bliver en meget dyrere løsning i det lange løb,” siger hun.

Der skal flyttes personale fra Hillerød til Herlev, som skal opgraderes for at kunne lave maden. Der skal bygges om for flere millioner kroner, påpeger Susanne Due Kristensen. Der skal enten leases eller købes lastbiler til at transportere maden - og for de penge kunne man have bygget produktionskøkkenet i Hillerød i stedet.

“Kost har stor betydning”

Når hospitalet så er færdigbygget, kan man etablere et produktionskøkken alligevel, for så er byggeriet ikke længere en del af 'kvalitetsfondprojektet', men overgår til regionens eget budget igen.

“Det er fuldstændig knald i låget, at vi ikke kan bygge det køkken nu. Køkkenet er et meget stort ønske, for vi ved, hvor stor betydning kosten har for behandlingen. Men alternativet nu er, at vi skal skære ned på antallet af senge eller ambulatorier, og det vil vi jo heller ikke,” siger Susanne Due Kristensen.

Susanne Due Kristensen. Pressefoto
Susanne Due Kristensen. Pressefoto

Discountudgave

Budgettet bliver udhulet for hvert år, der går, mener hun.

“Det ender med at blive en discountudgave af et hospital, som ikke kan rumme de patienter, det skal. Dette er det eneste af de nye superhospitaler, som bliver bygget uden køkken, mens vi er nødt til at udbygge et andet køkken. Det er fuldstændig vanvittigt,” siger hun og påpeger, at byggeriet er underlagt en række restriktioner, såsom at der skal være enestuer, og at teknikken skal være den nyeste, så effektiviteten kan styrkes.

“Men vi må hele tiden finde det næstbedste eller det næstbedste i rækken, fordi regeringen ikke vil ændre på rammen. Det er spild af gode skattepenge, at vi ikke i stedet bruger dem på en fornuftig løsning,” siger hun.

Publiceret: 12. Juli 2017 09:15

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Allerød Nyt

ANNONCER
Se flere
ERROR: Macro disqus is missing!