Foto fra filmen.
Foto fra filmen.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Se et lille mesterværk - og mød manden bag filmen

Dokumentarfilmen ’Fodbold er Gud’ vises på Lynge Bibliotek 29. marts

'Bendtzen formår at bore sig dybt ned i den argentinske folkesjæl og vise, hvordan al den passion og ekstase, der jo også flyder i tangoens trin og rytmer, er en fuldkommen naturlig del af spillet på banen og 'spillet' på tilskuerpladserne.'

Sådan har Berlingske skrevet om dokumentarfilmen 'Fodbold er Gud'.

Lynge Bibliotek får besøg af filminstruktør og manuskriptforfatter Ole Bendtzen onsdag 29. marts. Han vil vise sin dokumentarfilm og bagefter fortælle om Sydamerika og dets særlige forhold til religion og passioneret vildskab.

'Fodbold er Gud' handler om Argentina og den sydamerikanske passion og udforsker relationen mellem tro og fodbold. Man følger tre fans af den legendariske fodboldklub Club Atlético Boca Juniors. Hernán er en intellektuel, der er beruset af grænseløs kærlighed til 'Boca', som klubben kaldes i Buenos Aires. Han er splittet mellem fornuft og følelser. En kamp, der truer med at ødelægge ham.

Pablo er fra arbejderklassen. Han opfatter den tidligere Boca-stjerne Diego Maradona som en Gud. Pablo har et brændende ønske om at møde sin Gud.

La Tia er en excentrisk ældre kvinde, der betragter Boca-spillerne som sine sønner. Hun jagter sin yndlingsspiller, Martín Palermo, for at forære ham et par boksershorts i fødselsdagsgave.

Arrangementet finder sted 29. marts fra kl. 19-21. Billetter kan købes via bibliotekerne eller på bibliotekets hjemmeside.

Publiceret: 20. Marts 2017 10:30

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Allerød Nyt

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt