Foto fra tidligere udgave af Allerød Tour.

Foto fra tidligere udgave af Allerød Tour.

Allerød Tour med ændrede ruter

Idéen er den samme som de foregående 10 år, nemlig at lave et motionsløb, der henvender sig til alle

Af
Af Michael Braunstein

Allerød Cykle Klub og Allerød Nyt arrangerer i år Allerød Tour for 11. gang - og benytter årets udgave til at lave lidt om på ruterne, belært af erfaringerne fra tidligere år.

Den lange rute, 'Kvickly Ruten' på 100 km., får en lidt ændret ruteføring for at undgå en strækning i meget dårlig vedligeholdelsesstand. Ruten er primært egnet for motionscyklister i god cykelform.

Den mellemlange rute på 55 km., som på den første del af ruten følger 100 km. ruten, drejer tidligere af mod Allerød og skærer dermed et par lange sløjfer af. Ruten er ikke mere krævende end at alle, som cykler regelmæssigt, kan gennemføre den.

Den korte rute på 24 km. er ændret i forhold til de foregående år. Den er blevet lidt længere, hvilket gør det muligt bedre at udnytte Allerøds fine stisystem og dermed undgå trafikerede veje. Den er lagt, så den kommer rundt i Allerøds skønne natur, og den er velegnet til familier med børn, som gerne vil cykle en tur sammen.

Løbet køres søndag 28. august, og konceptet er som de foregående 10 år at lave et motionsløb, der henvender sig til alle, der har lyst til at cykle på motionsplan.

'Ser vi tilbage på de år, løbet har været kørt, er der sket en eksplosiv og forsat udvikling i motionscykelsporten nationalt og lokalt også for Allerød Cykle Klub, der i dag tæller  over 200 medlemmer og udviklingen forsætter,' lyder det fra Allerød Cykle Klub, der fortsætter:

'Vores tidligere længste rute på 52 km. var i de første år den rute, der havde færrest deltagere. Udvikling har støt ændret sig til, at de lange ruter har lige så mange deltagere som den korte 20 km. rute'.

'Cykelsporten og den fokus, der er på sundheden ved at dyrke motion - og gerne, så der kommer sved på panden - har givet motionister en betydelig bedre kondition. Et betydeligt større antal motionister kører i dag på racercykel, end da løbet startede for 10 år siden, og mange søger en større udfordring.'

'Et flot samarbejde med Kvickly Allerød har givet Allerød Tour mulighed for igen at gennemføre Kvickly Ruten på 100 km., som de passionerede motionscyklister udtrykte stor tilfredshed med i fjor. Den tiltrækker flere, der ønsker at give den gas fra start til mål,' anfører Allerød Cykle Klub.

Tidtagningen ved Allerød Tour vil i år igen for alle ruter ske elektronisk ved hjælp af en lille chip, som alle cyklisterne bærer på deres cykelhjelm. Det betyder så også, at alle kan få oplyst den opnåede tid umiddelbart efter at være kommet i mål.

Løbets start og mål er samme sted som de foregående år, nemlig ved Skovvang Stadion. Læs mere om løbet på www.allerodtour.dk

Publiceret 13 August 2016 11:45